Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ι. Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, την μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Προστάτου και Εφόρου της Μονής. 

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κωνσταντίνου, τον Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου, και τους Ιεροδιακόνους π. Παΐσιο Κολοκυθά και π. Εφραίμ Δούρο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο, στην ακλόνητη πίστη, την πραότητα και την φιλανθρωπία του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, χαρακτηρίζοντάς τον ως λέοντα της πίστεως. Επίσης, τόνισε ότι ο Άγιος είναι ο έφορος της Μονής των Καλτεζών κι εκείνος που για πολλά έτη ευλογεί της αδελφότητες της Μονής, όπως και τους αγωνιστές του 1821 που συνεκάλεσαν την Πελοποννησιακή Γερουσία. Τέλος, αναφέρθηκε στην Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, επαίνεσε την αδελφότητα της Μονής, και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα.

Πιστοί προσήλθαν στην εορτάζουσα Ιερά Μονή για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Καρούτζου και ο Διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού Σ/χης Χαράλαμπος Καλοπίσης.

www.arxon.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...