Menu
RSS
Πέμπτη, 12/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο "Καραγκιόζης" για πρώτη φορά (!) μίλησε στην Τσακώνικη Διάλεκτο στον Τυρό (vd)

Ο "Καραγκιόζης" για πρώτη φορά (!) μίλησε στην Τσακώνικη Διάλεκτο στον Τυρό (vd)
Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην Τσακώνικη γλώσσα και στη μνήμη του πατέρα, Μιχάλη Αλευρά, έγινε στον Τυρό.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν ότι ο "Καραγκιόζης", μίλησε στα Τσακώνικα! 

Ο Στράτος Καμπισιούλης συνεργάστηκε με τη Πολυτίμη Τόλη (φωνή), τον Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα (βιολι), τον Παναγιώτη Ρουσάκο (Λαούτο) και τον Μιχάλη Κορολόγο (κρουστά).

Ενώ, η ψυχή της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πάνος Μαρνέρης. 

Η εκπαιδευτικός Αρετή Φάκλαρη, υπογράμμισε, σε ανάρτησή της... "Χθες ζήσαμε κάτι υπέροχο και πολύ συγκινητικό. Χάρη στην Τσακωνοπαρέα του Πάνου Μαρνέρη και τον Στράτο Καμπισιούλη, ο Καραγκιόζης μίλησε το 2024 για πρώτη φορά (!!) την Τσακώνικη Διάλεκτο (Αρχαία Δωρική) στα 2.500 χρόνια που παραμένει ζωντανή! Χίλια μπράβο!

Κι ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην εκδήλωση, που μίλησαν Τσακώνικα! Συγχαρητήρια στη νεολαία μας που συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στη συνέχιση της λαϊκής μας παράδοσης! Τέτοια παιδιά είναι η ελπίδα της Ελλάδας!!Χίλια μπράβο και στους γονείς που μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά τους τέτοιες αρχές κι αξίες και αυτή την αγάπη για την ελληνική δημοτική παράδοση και μουσική!

Μπράβο σε όλους!!!Περήφανη και συγκινημένη!"

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΝΕΡΗ

………ΕΜΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ….
Πέφτα 22 του Αγούστου 2024.
Ευχαριστήριε—Ευχαριστήριο
Η Τσακωνοπαρέα είχε την ετήσια γιορτή της, στο κατάμεστο θεατράκι η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του παπαΜιχάλη Αλευρά .
Βραβεύθηκαν τα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, για το σχολικό έτος 2023–2024. Ο καραγκιόζης μίλησε και πάλι Τσακώνικα και χρωμάτισε την βραδιά. Επίσης το χορευτικό του Τυρού που μας παρουσίασε όμορφους χορούς του τόπου. Η όμορφη παραδοσιακή ορχήστρα, μας χάρισε ένα ευχάριστο δίωρο και μας ταξίδεξε.
Ευχαριστώ πολύ λοιπόν.. πρώτα και καλύτερα τα απίθανα παιδιά, που διέθεσαν ένα μεγάλο κομμάτι των διακοπών τους για πρόβες για να κάνουν αυτή την όμορφη παρουσίαση . Τους γονείς των παιδιών και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τους ιερείς του τόπου,πάτερ Κύριλλο, πάτερ Γερμανό και πάτερ Γεώργιο. Τον πρώην δήμαρχο, Χαράλαμπο Λυσίκατο,τη Θωμαή Κουνιά, το Αρχείο Τσακωνιάς, το κύριο αντιδήμαρχο, Ηλία Καμβύση,την όμορφη ορχήστρα, Πολυτίμη,Τσιλιμίγκρα,Ρουσάκο,και Κορολόγο.
Τον απίστευτο καραγκιοζοπαίχτη μας, Στράτο,τον Στέλιο Καμβύση για το στήσιμο του προτζέκτορα, τον Βαγγέλη Κυρίου για το ήχο,το απίθανο χορευτικό μας,Και τις γυναίκες της Τσακωνοπαρέας.
Θωμαή,Αναστασία,Ματίνα, Αγγελική,Ειρήνη και τον Ανδρέα.
Εάν λησμόνησα κάποια ή κάποιον ζητώ συγγνώμη.
Ευχαριστώ πολύ και του χρόνου.
Σας περιμένουμε 1 Σεπτεμβρίουστον Άγιο Αντρέα
Πάνος Μαρνέρης

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...