Menu
RSS
Τρίτη, 15/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

"Με τον αγωγό East Med μετατρέπουν την Μεγαλόπολη σε στρατιωτικό στόχο"!

"Με τον αγωγό East Med μετατρέπουν την Μεγαλόπολη σε στρατιωτικό στόχο"!

Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης σύσκεψη φορέων για το συντονισμό δράσης ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τον μαρασμό της ευρύτερης περιοχής. 

Μία παράμετρο αυτής της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Μεγαλόπολης έθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, Χρήστος Κουλουράς.

" ... Και σαν να μην έφταναν αυτά, στους άμεσους σχεδιασμούς τους είναι και η κατασκευή χώρων ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και  μονάδων καύσης απορριμμάτων που θα μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε χαβούζα της Πελοποννήσου. Αυτοί είναι οι σχεδιασμοί τους. Αυτά προβλέπουν τα ΣΔΑΜ και τα δήθεν αναπτυξιακά τους προγράμματα. Όλα τα υπόλοιπα που μας τάζουν είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Μας κοροϊδεύουν συνειδητά για να κάμψουν τις αντιδράσεις μας.

Και φυσικά, μας κρύβουν ότι υπάρχει στους σχεδιασμούς τους η κατασκευή του διεθνούς αγωγού East Med που θα διέρχεται από την περιοχή και προορίζουν τη Μεγαλόπολη για ενεργειακό κόμβο. Στόχος τους είναι με τις νέες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, που επίκεντρό τους έχουν τη Μεγαλόπολη, να στέλνουν ρεύμα στην Ευρώπη και στο Ισραήλ για να καλύψουν τον ενεργειακό ανταγωνισμό με τη Ρωσία, μετατρέποντας τη Μεγαλόπολη σε στρατιωτικό στόχο. Ειδικότερα τώρα, με τους δύο πολέμους να μαίνονται σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς."

 

2 σχόλια

  • ΒILL
    ΒILL Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 15:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο τις πιο ηλίθιες δικαιολογίες που μπορούσε να βρει.Κάπου έλεος με τις σαχλαμάρες.

  • Γιαννόπουλος
    Γιαννόπουλος Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 13:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έχω διαβάσει χειρότερο άρθρο στην ζωή μου.Πιστεύω το γράφει κάποιος χωρίς γνώσεις ηλικίας άνω των 60.
    Παρακαλώ πολύ να έχετε όνομα.
    ΟΙ Μεγαλοπολήτες δεν θέλουν εργοστάσια γιατι ρυπαίνουν, φυσικό αέριο για στρατιωτικούς λόγους,φωτοβολταικά για θέσεις εργασίας και λοιπά. Ας μας πούν τι θέλουν γιατί δεν μένει κάτι άλλο.Λες και το εργοσάσιο της ΔΕΗ δεν έκανε όλα τα παραπάνω αλλά αυτό θέλουν να παραμείνει.
    Δυστηχώς η Μεγαλόπολη πέθανε και οι κάτοικοι της αντι να προσπαθούν να το αλλάξουν θέλουν θέατρα και γηροκομεία. Έτσι δεν θα γυρίσει ποτέ κανείς πίσω. Καλύτερα φτιάξτε νεκροταφεία.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...