Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βιολέτα Ίκαρη, Διονύσης Τσακνής και Κώστας Τριανταφυλλίδης τραγούδησαν στις εκδηλώσεις για τον Πλουμπίδη στα Λαγκάδια!

Βιολέτα Ίκαρη, Διονύσης Τσακνής και Κώστας Τριανταφυλλίδης τραγούδησαν στις εκδηλώσεις για τον Πλουμπίδη στα Λαγκάδια!

Με ένα ταξίδι στο πολιτικό τραγούδι που εκφράζει τις ελπίδες, τους αγώνες, τα δίκαια του λαού μας, ολοκληρώνεται η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Πλουμπίδη της ΚΕ του ΚΚΕ στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Εκατοντάδες παρακολουθούν αυτή την ώρα τη συναυλία με τους Βιολέτα Ίκαρη, Διονύση Τσακνή και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Τους καλωσόρισε η Παναγιώτα Πανούση, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Το παρόν δίνει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γορτυνίας, ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος που φιλοτέχνησε την προτομή του Νίκου Πλουμπίδη, και η οικογένεια του Νίκου Πλουμπίδη.

Η συναυλία άνοιξε με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Δημητριάδη απ' τα μεγάφωνα να ερμηνεύει το τραγούδι «Νίκος Πλουμπίδης». Ακολουθεί ο Δ. Τσακνής με το «Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε...». Ο ερμηνευτής αναφέρεται στη σπουδαία βραδιά που το κόμμα τιμά έναν σπουδαίο αγωνιστή που διδάσκει κομμουνιστική ηθική και συνεχίζει με το «Αντίσταση».

Τη σκυτάλη παίρνει ο Κ. Τριανταφυλλίδης με το «Η Δημοσθένους λέξις». Συνεχίζει η Βιολέτα Ίκαρη με το «Γελαστό παιδί» και τον «Μικρόκοσμο». Και η περιήγηση στο πολιτικό τραγούδι συνεχίζεται με εμβληματικά κομμάτια που εδώ και δεκαετίες ντύνουν μουσικά τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες.

 

902.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...