Καταγράφηκαν οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας σε Μεγαλόπολη και Δημητσάνα - Επίσκεψη από τον Αντιπεριφερειάρχη Μέλλο
Στις 30 Οκτωβρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, πραγματοποίησε επισκέψεις στη Μεγαλόπολη και τη Δημητσάνα, συνεχίζοντας το έργο των αυτοψιών και της καταγραφής των αναγκών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαζί για την ΠΦΥ», ο κ. Μέλλος συζήτησε με τους επιστημονικά υπευθύνους των κέντρων υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης που μπορεί να υποστηρίξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναδείχθηκαν συγκεκριμένες ανάγκες σε πόρους και υποδομές, καθώς και περιθώρια για ενίσχυση της λειτουργίας των κέντρων υγείας. Η πρώτη φάση της περιοδείας στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε, και επόμενοι σταθμοί της πρωτοβουλίας «Μαζί για την ΠΦΥ» είναι η Αργολίδα και η Κορινθία, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών υγείας στις τοπικές κοινότητες.
Σχετικά Άρθρα
- Νέα Πελοπόννησος: "Προκαλεί έκπληξη η έλλειψη διεκδίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για να γίνει μείωση της τιμής των διοδίων"
- Έργα για τη Γορτυνία στο "Λιγνιτόσημο" | Οδική σύνδεση για τις μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου, ολοκλήρωση του δρόμου "Παλαιόκαστρο - Ριζοσπηλιά"
- Η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας μέσα από εικόνες!
- Λεωνίδιο BC | Δείπνο για την ομάδα μετά τη νέα νίκη!
- Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Πλαπούτα | Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του Πύργου Πλαπούτα και η ανάπτυξη του Pan Trail
2 σχόλια
-
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, πχ ασθενοφόρα καινούργια στο έκαβ, πληρώματα στα κέντρα υγείας, πρόταση από τον κύριο αυτόν για έναν νέο χάρτη υγείας του νόμου, , ανθρώπινο δυναμικό και μετά πάμε σε υλικοτεχνική υποδομή
-
Μήπως το εγκαταλελειμμένο Κέντρο Υγείας Τροπαίων έπεφτε μακριά για τον κύριο Μέλλο από την Δημητσάνα; ή τα Τρόπαια ανήκουν σε άλλη Περιφέρεια; Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το ΚΥ Τροπαίων υπολειτουργεί.