Menu
RSS
Τρίτη, 15/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε 212 παιδιά της Βόρειας Κυνουρίας (εικόνες)

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε 212 παιδιά της Βόρειας Κυνουρίας (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η δράση Προληπτικής Οδοντιατρικής, με δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε μαθητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας η δράση έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2024, στα Δημοτικά Σχολεία Άστρους, Παραλίου Άστρους και Βερβένων. Εξετάστηκαν συνολικά 212 παιδιά. Οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξέτασαν δωρεάν τα παιδιά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής, τη σημασία της πρόληψης ενώ δόθηκε στα παιδιά που συμμετείχαν το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης προκειμένου οι γονείς / κηδεμόνες να λάβουν γνώση.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, υπό την αιγίδα του Δήμων Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, και υλοποιήθηκε με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε απολογιστική συνάντηση όλων των φορέων που συνέβαλαν στην υλοποίησή τoυ, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης,  και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κόλλιας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, για τη δράση αυτή στον Δήμο μας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και την Πρόεδρο κα Αργυρώ Λαγούδη, τους εθελοντές οδοντιάτρους, την 6η ΥΠΕ και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης αυτής. Το θέμα της πρόληψης είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και πάλι το κλιμάκιο ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν και τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στέκεται αρωγός σε δράσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν και να διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...