Menu
RSS
Τρίτη, 02/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο στο 5ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Τρίπολης! (εικόνες - βίντεο)

Το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο στο 5ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Τρίπολης! (εικόνες - βίντεο)

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Την Παρασκευή ήρθε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και στο 5ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και με τη στήριξη - χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Planetarium Οn Τhe Go είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Τρίπολης κυρία Μαρία Κυριακοπούλου εξέφρασε τη χαρά της, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία θα πάρουν μια μικρή γεύση για τον κόσμο της αστρονομίας. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και ειδικά τη Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού για τη στήριξή τους. Επίσης, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σωκράτη Μεταξά όσο και στη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, κυρία Βασιλική Σωτηρόπουλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεταξάς είπε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του προς το σύλλογο γονέων, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. "Εύχομαι να υπάρχουν πάντα δράσεις υπέρ των μαθητών και των μαθητριών μας".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...