Menu
RSS
Σάββατο, 05/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Μεγάλη δωρεά από τον ευεργέτη κ. Σταύρο Δέμο στην Τρίπολη | Εγκαινιάστηκε το ασανσέρ στον Μητροπολιτικό Ναό! (vd)

Μεγάλη δωρεά από τον ευεργέτη κ. Σταύρο Δέμο στην Τρίπολη | Εγκαινιάστηκε το ασανσέρ στον Μητροπολιτικό Ναό! (vd)

Τα εγκαίνια του ασανσέρ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης έγιναν το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για τον ανελκυστήρα που τοποθετήθηκε στον Ναό, ύστερα από δωρεά της οικογένειας Δέμου, με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετηθούν άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση από τα σκαλοπάτια του Ναού.

Πρώτος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος είπε ότι "ο αγαπητός Σταύρος Δέμος, μια μεγάλη προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, βλέποντας το πρόβλημα με την τότε γερόντισσα μητέρα του, αποφάσισε να φτιάξει τον ανελκυστήρα. Έργο σπουδαίο και σημαντικό, πνευματικό κατ’ αρχήν. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Δέμο και ευχόμεθα στον ίδιο και την οικογένειά του να έχουν την ευλογία του Θεού και να ευεργετούν τον λαό.»

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη στον κ. Σταύρο Δέμο «για αυτή τη σπουδαία προσφορά που δείχνει πόσο υπολογίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό το έργο γίνεται στο Ναό του Αγίου Βασιλείου, έναν περικαλλή Ναό που φτιάχτηκε με τον οβολό των Αρκάδων ανά τη γη. Η ρίζα μας είναι η Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Όλοι πρέπει να προσφέρουν για την Εκκλησία. Ευχαριστούμε τον κ. Δέμο για όσα έχει προσφέρει και για όσα πρόκειται να προσφέρει στην Αρκαδία.»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής είπε ότι «ένα όνειρο του αναπηρικού κινήματος στην Αρκαδία έγινε πράξη από τον κ. Δέμο. Εμείς ζητάμε προσβάσιμους Ναούς. Τα άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να ανέβουν σε πολλούς Ναούς. Ευχαριστώ τον κ. Λαμπρόπουλο που έκανε δωρεάν τη μελέτη.»

Ο κ. Σταύρος Δέμος είπε ότι «ομολογώ πως για να γίνει αυτό το έργο επί 4 χρόνια τρέχαμε παντού για να πάρουμε άδεια. Δυστυχώς δεν είναι στη δυνατότητα του Σεβασμιωτάτου. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας για να ξεκινήσει επίσημα να λειτουργεί ο ανελκυστήρας στον Ναό.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...