Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κικίλιας: "Φέτος θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο"

Κικίλιας: "Φέτος θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο"

«Φέτος θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, η κλιματική κρίση είναι εδώ» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο Associated Press. «Είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα, υπάρχει ξηρασία. Το καταλαβαίνουμε αυτό γιατί και πέρυσι αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο και έχουμε προετοιμαστεί με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι το νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνδυασμό με εκπαίδευση και πρόληψη, είναι η τακτική που θα ακολουθήσει φέτος η Πολιτική Προστασία.

«Η πρόληψη είναι πολύ βασική για εμάς» τόνισε, επισημαίνοντας την καθοριστική σημασία της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών που γίνεται στα δάση και στις περιαστικές περιοχές από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και από ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Το ρεπορτάζ του Associated Press αναφέρεται και στους νέους εξοπλισμούς που θα αρχίσει να παραλαμβάνει από την επόμενη χρονιά η χώρα μας μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ. «Η Ελλάδα ξεκίνησε την υλοποίηση ενός προγράμματος, ύψους 2,1 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην αντιμετώπιση καταστροφών. Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, drones, πυροσβεστικά οχήματα, δίκτυο αισθητήρων, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και τεχνητή νοημοσύνη» είναι μόνο κάποια παραδείγματα από τις προμήθειες που θα παραλάβει η Ελλάδα, σημειώνει στο ρεπορτάζ του το διεθνές πρακτορείο.

Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στη φετινή εκπαίδευση των πυροσβεστών και των δασοκομάντος, οι δυνάμεις των οποίων φέτος έχουν υπερδιπλασιαστεί. «Η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα ξεκινάει επισήμως την 1η Μαΐου, αλλά δεκάδες φωτιές αντιμετωπίζονταν καθημερινά τον περασμένο μήνα, όπου οι θερμοκρασίες ξεκίνησαν να αγγίζουν τους 30 βαθμούς από το τέλος Μαρτίου - σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που έχουν καταγραφεί την περασμένη δεκαετία», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του πρακτορείου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 16:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Απλά ξέρει ότι το κράτος είναι να μην το πω, οπότε προετοιμάζει το έδαφος, δηλαδή εμάς να το δεχτούμε χωρίς παράπονα.
    Και γιατί να μην καεί το σύμπαν και πάλι; Άλλαξε κάτι σε σχέση με πέρυσι;
    ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ στα μεγάλα συστημικά κόμματα παιδιά!! Για να μην αλλάξει ποτέ τίποτα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 14:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό το τζιμάνι ο Κικίλιας γνωρίζει από πριν ότι φέτος θα αντιμετωπίσουμε "πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο". Αυτό το λες και ύποπτο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 11:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Πώς το προκαταλαμβάνεις αυτό ρε μέτριε ως μπασκετμπολίστας και ακόμα πιο μέτριε ως υπουργός; Σου το είπε η κλιματική αλλαγή στο αυτί ή περιμένετε τίποτα "τυχαίες" πυρκαγιές το καλοκαίρι; Σε ρωτάω γιατί όλοι ξέρουμε πως περιμένουν ενεγωνίως να τοποθετηθούν και κάτι ανεμογεννήτριες σε συγκεκριμένα δασικά συμπλέγματα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...