Menu
RSS
Σάββατο, 19/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Παπαηλιού: "Ο ΕΛΓΑ χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Στην Τρίπολη υπηρετούν ελάχιστοι μόνιμοι γεωπόνοι"

Παπαηλιού: "Ο ΕΛΓΑ χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Στην Τρίπολη υπηρετούν ελάχιστοι μόνιμοι γεωπόνοι"
Επίσκεψη του  υπ. βουλευτή Αρκαδίας   του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία    Γιώργου Η. Παπαηλιού  στον ΕΛΓΑ.

Τα τελευταία χρόνια, οι φυσικές καταστροφές, (και) λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχουν πολλαπλασιαστεί και αυτό φαίνεται ότι θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Επομένως, ο ρόλος του ΕΛΓΑ αποκτά μεγαλύτερη, κομβική σημασία για την πρωτογενή παραγωγή και τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο ΕΛΓΑ χρειάζεται μόνιμο προσωπικό (γεωπόνους και όχι μόνον), ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Σήμερα, στον ΕΛΓΑ Τρίπολης υπηρετούν ελάχιστοι μόνιμοι γεωπόνοι και έχει προσληφθεί μικρός αριθμός 8 μηνιτών για τις εκτιμήσεις των προκαλουμένων ζημιών.

Επιπλέον είναι απαραίτητες η αύξηση του ύψους της αμοιβής και η αναπροσαρμογή των δαπανών κίνησης των εκτιμητών γεωπόνων.

Και βέβαια επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε η αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων να είναι πλήρης και να γίνεται τάχιστα.

Η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ «έχει παγώσει», πρέπει να προωθηθεί, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να καταβάλλονται δίκαιες αποζημιώσεις και να καλύπτονται  περισσότεροι κίνδυνοι.

Σε αυτό το πλαίσιο,  ο ΕΛΓΑ πρέπει να ενισχυθεί με δημόσιους πόρους.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...