Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης: "Αναιτιολόγητη η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης - Δεν λένε την αλήθεια τα παιδιά - Θα συγκληθεί σχολικό συμβούλιο"!

Διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης: "Αναιτιολόγητη η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης - Δεν λένε την αλήθεια τα παιδιά - Θα συγκληθεί σχολικό συμβούλιο"!

Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της Ουσίας» με τους Μηνά Αρτόπουλο και Δημήτρη Μανιατάκο, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (18/10) ο Διευθυντής της Β/βμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας κ. Ιωάννης Γαληνός.

Ο κ. Γαληνός αρχικά μίλησε για τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία της Αρκαδίας σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν σ’ αυτό το επίπεδο τα Λύκεια Τροπαίων και Βυτίνας, κι αυτό διότι αρκετοί αναπληρωτές καθηγητές κατά την β’ φάση διορισμού δεν ανέλαβαν υπηρεσία αρνούμενοι το διορισμό τους.

Ειδικά το ζήτημα με την έλλειψη καθηγητών στη Γορτυνία είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αρκαδίας αυτή τη στιγμή, καθώς προκύπτουν κενά σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Μοναδικός τρόπος επίλυσης του ζητήματος όπως αναφέρθηκε είναι ότι κατά την επόμενη φάση διορισμού να υπάρξει αποδοχή των θέσεων από τους αντίστοιχους αναπληρωτές καθηγητές.

Τον κ. Γαληνό συγκλονίζει το γεγονός ότι αναπληρωτές καθηγητές δεν αποδέχθηκαν το διορισμό τους στο Λύκειο Τροπαίων, εκεί όπου πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να ταξιδεύουν ακόμη και μία ώρα την ημέρα από τις γύρω περιοχές για να πάνω στη σχολική μονάδα και δυστυχώς εκεί δεν βρίσκουν τους καθηγητές που χρειάζονται.

Ο κ. Διευθυντής είπε ότι γίνεται προσπάθεια με διάφορες ενέργειες να επισπευστεί η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών στα συγκεκριμένα σχολεία με επικοινωνία με το Υπουργείο και πιέσεις όσο είναι εφικτό, με επικοινωνία και το Δήμο Γορτυνίας που γνωρίζει το πρόβλημα με σκοπό μέσα από συντονισμένες ενέργειες να δοθεί λύση.

Ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε και στις καταλήψεις σε σχολεία της Αρκαδίας και ειδικά στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης για το οποίο η κατάληψη που πραγματοποιείται χαρακτηρίστηκε ουσιαστικά αναιτιολόγητη, αυθαίρετη και παντελώς αδικαιολόγητη χωρίς να προηγηθεί από τους μαθητές του σχολείου κανένας διάλογος και καμία Γενική Συνέλευση. Η συγκεκριμένη κατάληψη αφήνει τους καταληψίες έκθετους έναντι των υπολοίπων συμμαθητών τους, πρόσθεσε ο κ. Διευθυντής. Σε ότι αφορά τα αιτήματα που έχουν κοινοποιηθεί από τους υπογράφοντες της κατάληψης, ο κ. Γαληνός τόνισε ότι το 80% εξ’ αυτών είναι αναληθή, ενώ κάποια άλλα αιτήματα όπως η αύξηση απουσιών στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, χαρακτηρίστηκαν ως ανούσια. Τα παιδιά που συμμετέχουν στην κατάληψη τονίστηκε επίσης ότι δεν έχουν καμία διάθεση ακόμη και τώρα για διάλογο, με τη διευθύντρια, τους καθηγητές ή τον ίδιο.

Τονίστηκε επίσης από τον κ. Γαληνό ότι η συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης είναι άριστη και σε ότι αφορά τα αιτήματα της Διεύθυνσης Β/βαθμιας Εκπαίδευσης για ζητήματα υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων, υπάρχει πάντα άμεση ανταπόκριση. Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι τα μαθήματα στο 1ο Λύκειο Τρίπολης διεξάγονται κανονικά με ενέργειες και της Διευθύντριας που φρόντισε μετά από συνεννοήσεις με τους μαθητές της κατάληψης να εξασφαλίσει πρόσβαση στο σχολείο, αλλά και προς τιμή των μαθητών του 1ου Λυκείου που αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο ζήτημα με ευθύνη.

Αναμένεται άμεσα να συγκληθεί το σχολικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για το θέμα της κατάληψης και για το αν αυτή είναι αυθαίρετη ή όχι. Η κατάληψη γνωστοποιήθηκε ότι διαρκεί πλέον μία εβδομάδα χωρίς να είναι γνωστό πότε θα λήξει. Ο κ. Γαληνός ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν εντός του σχολείου υπάρχουν φθορές από τους καταληψίες, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της κατάληψης. Στην περίπτωση που καταγραφούν φθορές ή καταστροφές, σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν για την αποκατάσταση τους, θα είναι οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στην κατάληψη και όσων έχουν υπογράψει ότι συμμετέχουν στην κατάληψη.

www.drt915.gr 

2 σχόλια

  • Anonymous
    Anonymous Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην συγκλονιζεστε τόσο πολύ κ.Γαληνε για την μη αποδοχή απο τους καθηγητές των θέσεων.....με τους μισθούς που δίνει η κυβέρνηση...... την οποία υποστηρίζεται
    .... το πρόβλημα των κενών θα γιγαντώνεται.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 12:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπα ξύπνησε μετά απο μια βδομαδαε;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...