Εγκαίνια ανακαινισμένου δημοτικού σχολείου στο Λουκά | Τζιούμης: «Συγχαίρουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό των τοπικών μας κοινοτήτων»
Με τη φιλοδοξία ν’ αποτελέσει ένα φάρο πολιτισμού, ιστορίας και λαογραφίας μαζί με άλλα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Ιουλίου 2024, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου δημοτικού σχολείου στο Λουκά Δήμου Τρίπολης. Το παλιό δημοτικό σχολείο ανακαινίσθηκε με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου, καθώς και τη συμβολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου. Το νέο πλέον σχολείο θα λειτουργεί ως μουσείο και παράλληλα θ’ αποτελεί χώρο πνεύματος και πολιτισμού.
Η τελετή εγκαινίων – αγιασμού πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου, παρουσία του μεγάλου δωρητή κ. Μαρτίνου Αθανάσιου, του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Τζιούμη Κώστα, εκπροσώπων της δημοτικής – περιφερειακής αρχής, της αντιπολίτευσης και πλήθος κατοίκων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, καταρχάς ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την ανεκτίμητη συνεισφορά του, καθώς και την έμπρακτη αγάπη για τον τόπο του, με την υλοποίηση αυτού και πολλών άλλων έργων. Ο Δήμος Τρίπολης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου το νέο Δημοτικό Σχολείο να προσελκύει επισκέπτες, μαθητές και γιατί όχι να φιλοξενεί πολύπλευρες εκδηλώσεις στο χώρο του πολιτισμού κι όχι μόνο. «Συγχαίρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό των τοπικών μας κοινοτήτων και κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις μας».
Σχετικά Άρθρα
- Τζιούμης για φόλες σε αδέσποτα: «Εγκληματική ενέργεια, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι κάνουν τέτοιες ενέργειες»
- Έκθεση Κτηνιατρικής: "Τα ζώα του καταφυγίου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση" | Τζιούμης: "Κάνουμε το καλύτερο για την ευζωία των αδέσποτων"
- Νέα πεζοδρόμια στην ΟΗΕ | Κώστας Τζιούμης: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλάζουμε την πόλη και τα χωριά μας» (vd)
- Γιάννης Κατσίρης: "Ο δήμος και η ΔΕΥΑΤ έχει γίνει μια οικογενειακή υπόθεση"
- "Τρίπολη Αύριο" | Στις 12 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης του Κώστα Τζιούμη