Menu
RSS
Πέμπτη, 04/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται το TRIPolis Photo Festival!

Έρχεται το TRIPolis Photo Festival!

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2024

Θέμα

«Γωνιές της πόλης»

«Κάθε πόλη αναπνέει στις γωνιές της. Και κάθε γωνιά της πόλης χρωματίζεται από τους ανθρώπους που την κατοικούν - ή από τα φαντάσματά τους. Κάποιες γωνιές χαράζονται καθημερινά από τις αμέτρητες ιστορίες των ανθρώπων που τις κατακλύζουν. Σε άλλες γωνιές πάλι - ξεχασμένες στο χρόνο - ξεθωριάζουν ιστορίες ανθρώπων που κάποτε ήταν, πέρασαν και έφυγαν· και το μόνο που έμεινε είναι ο ψίθυρός τους.

Όσο οι μικρές μας μέρες περνούν, οι γωνιές της πόλης αλλάζουν. Ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, άλλες γωνιές ζωντανεύουν και άλλες βουβαίνονται. Όλες μαζί όμως είναι η πόλη - το σκηνικό ενός έργου στο οποίο εκτυλίσσονται οι ιστορίες όλων των μεγάλων και μικρών ηρώων, οι ιστορίες μας. Εκεί που ο καθένας μας αφήνει καθημερινά τα μικρά και μεγάλα σημάδια του. Η ελπίδα, ο φόβος, ο θυμός, η χαρά και η λύπη μας, η ομορφιά και η ασχήμια μας. Όλες οι ιστορίες μας - μεγάλες και μικρές - είναι χαραγμένες στις γωνιές της πόλης μας.»

Σκοπός - μορφή

Σκοπός του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης είναι να δώσει ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης και επικοινωνίας σε όλους, να φέρει κοντά τις δημιουργικές ομάδες και μονάδες της πόλης, ανοίγοντας παράλληλα πολλαπλά δημιουργικά πεδία μαζί με το μουσικό φεστιβάλ TRIPolis Rock Festival, και ευελπιστούμε μελλοντικά και πολλές ακόμα δράσεις.

Στην έκθεση που θα γίνει στις 27 και 28 Ιουλίου εκτός από τις φωτογραφίες που θα επιλεγούν από όσους θα συμμετάσχουν, θα παρουσιάσουν επίσης τη δουλειά τους οι φωτογραφικές ομάδες της πόλης καθώς και ένας / μία προσκεκλημένος/η φωτογράφος που θα συμμετέχει και στην επιτροπή επιλογής. Για το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης το 2024 προσκεκλημένη θα είναι η φωτογράφος Βιβή Ζάγουρα.

Διοργάνωση

Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης 2024 είναι μια διοργάνωση στα πλαίσια του TRIPolis Rock Festival, το μουσικό φεστιβάλ της Τρίπολης που διεξάγεται φέτος για 8η χρονιά αλλά συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 
Γενικά
  1. Βγάζουμε φωτογραφίες που σχετίζονται με το θέμα ή ανατρέχουμε στο αρχείο μας.
  2. Επιλέγουμε 1 - 3 φωτογραφίες, βρίσκουμε τίτλους για την κάθε μία, τις αριθμούμε από το 1 μέχρι το 3 και τις στέλνουμε το αργότερο μέχρι 19/7 συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.
  3. Θα επιλεγούν από την επιτροπή 50 φωτογραφίες οι οποίες θα εκτυπωθούν για τη φυσική έκθεση, και θα παρουσιαστούν στις 27 και 28 Ιουλίου στο πάρκο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.
  4. Όλες οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην ηλεκτρονική έκθεση εδώ.
Τεχνικές προδιαγραφές
  • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή jpg/jpeg.
  • Η μεγαλύτερη πλευρά κάθε φωτογραφίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 4000 pixels, δηλαδή όσο είναι η ανάλυση μιας κάμερας 12 megapixels, όπως των περισσότερων κινητών τηλεφώνων.
  • Όλα τα αρχεία φωτογραφιών πρέπει να περιέχουν με τη σειρά τα εξής:
    • Tο όνομα του φωτογράφου
    • Τον τίτλο της φωτογραφίας
    • Τη λέξη «Γωνίες»
    • Τον αριθμό της φωτογραφίας από το 1 μέχρι το 3

ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Βιογραφικό 

Γιώργος Καραγιάννης

Βιογραφικό 

Βιβή Ζάγουρα

Βιογραφικό 

ΕΚΘΕΣΗ

 

ΦΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

27 - 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Πάρκο Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 50 φωτογραφίες. Στον ένα τομέα θα βρίσκονται φωτογραφίες από τις φωτογραφικές ομάδες της πόλης και από τον προσκεκλημένο φωτογράφο και στον άλλο οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων οι οποίες θα έχουν επιλεγεί. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Ιουλίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Όλες οι φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες που θα κατατεθούν και πληρούν τα κριτήρια, θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική έκθεση. Η ηλεκτρονική έκθεση θα είναι διαρκής και βρίσκεται εδώ.

https://tripolisphotofest.anoixtodiktyo.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...