Menu
RSS
Πέμπτη, 04/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Είδωλα ραιβά" | Πρώτη ποιητική συλλογή από τον Περικλή Κατσαούνη!

"Είδωλα ραιβά" | Πρώτη ποιητική συλλογή από τον Περικλή Κατσαούνη!
Νέα κυκλοφορία Ποιητικής Συλλογής από την "Περισπωμένη" : | ΠΕΡΙΚΛΗΣ Β. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ, «Είδωλα ραιβά»

Ο γνωστός Τριπολιτσιώτης Δικηγόρος Περικλής Κατσαούνης μας ξαφνιασε ευχάριστα πριν από λίγες μέρες με την έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής που έχει τίτλο "Είδωλα ραιβά" από τις εκδόσεις "Περισπωμένη". Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας αυτή η εξαιρετική έκδοση να είναι καλοτάξιδη. Στον ίδιο τον Περικλή Κατσαούνη ευχόμαστε να έχει υγεία και να συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τέτοιες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ποιητική συλλογή θα παρουσιαστεί επίσημα σε Αθήνα και Τρίπολη. Στην Τρίπολη η παρουσίαση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αναμένεται να προλογίσουν τη συλλογή σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση αλλά και για τον ποιητή ακολουθούν παρακάτω:

Στην πρώτη του ποιητική συλλογή, αποτελούμενη από τριάντα πέντε αυτοτελή ποιήματα, ο Περικλής Β. Κατσαούνης περιδιαβαίνει, με ασκημένο λυρικό βήμα και ιδιαίτερη εικονοπλαστική δύναμη, όλο το φάσμα της συνείδησης, αναζητώντας την προέλευση, τις διαστάσεις και τις συνέπειες των ιδεών και των αισθημάτων. Ξεκινά από προσωπικά βιώματα, περνά από ιστορικά γεγονότα και εξικνείται μέχρι τα όρια φιλοσοφικών ερωτημάτων, όπως η «κινητικότητα» των φαινομένων και το δράμα της αιωνιότητας, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και οι ημιτελείς αποστολές, η επιφανειακότητα της αντιμετώπισης των πραγμάτων, η σχετικότητα του χωροχρόνου, οι εσχατολογικές θεωρίες. 

*  *  *


ΥΠΟΤΑΓΗ

Κι ύστερα
το καλοκαίρι γλίστρησε στα μαλλιά σου
και σου μισόκλεισε τα μάτια.
Είδες θολές σκιές, είδωλα απροσδιόριστα, κόκκους
κόκκινους και μαύρους, ανήσυχα μόρια
που κινούνταν χαοτικά 
ξεχύνονταν μετά
από τις στενές κόγχες της ύπαρξής σου
και σε τραβούσαν μακριά.
Μην ανησυχείς.
Θα σ’ ακολουθήσω παντού
μέχρι εκεί που τελειώνει η γη
και αρχίζουν τα σύννεφα.
Πρέπει να σ’ ανακαλύψω.
Να παραδεχτώ τη χοϊκή ζωή μου

 

36866659 5db3 19c4 dfed c6c02b51d017

Ο Περικλής Β. Κατσαούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, αλλὰ κατάγεται από την Τρίπολη, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown των Ηπα (LL.M. Common Law Studies). Από το 1992 ασκεί ελεύθερη, μαχόμενη δικηγορία, ασχολούμενος ιδίως με το Εργατικό Δίκαιο. Έχει θητεύσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης (2003–2006) και Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (2005–2010). Από τον Αύγουστο του 2020 είναι Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Δόξα Μαραθώνα». Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολλά νομικά άρθρα και μελέτες. Το 1989, ως φοιτητής ακόμη, συνέγραψε το βιβλίο ιστοριογραφικού περιεχομένου με τίτλο Ο Μαηθανασάκος κι ο Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Τρίπολης.

4 σχόλια

  • Μπερσης Νικολαος
    Μπερσης Νικολαος Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπραβο!!!
    Κσλλιεργεια πνευματος και ψυχης

  • Γ.Βλασης
    Γ.Βλασης Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Ποίηση βρίσκει έναν ακόμη θεράποντα.Και είναι σημαντικό που αυτός είναι Αρκάς...Αρχαιοθεν η Αρκαδία προσφέρει στις Μούσες... Καλοδεχούμενη η προσφορά σου, Περικλή.

  • Κρις
    Κρις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 15:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο.καλοταξιδο!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλοτάξιδη η συλλογή Περικλή. Ο φίλος Δ.Κ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...