Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πύργος | Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες γυμνασίου (vd)

Πύργος | Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες γυμνασίου (vd)

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η βία στους κόλπους της σχολικής κοινότητας και στον Πύργο. Τα περιστατικά πληθαίνουν ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αυτά που γίνονται ευρέως γνωστά είναι λιγοστά μπροστά στον τρομακτικά μεγάλο αριθμό που καταγράφεται… κυρίως σε στόρι των εμπλεκομένων ή των “θεατών” στα social media.

Το πιο πρόσφατο που καταγγέλθηκε στο ilialive.gr φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πύργο και στη γειτονιά του 1ου γυμνασίου. Μαθητές από το ίδιο σχολείο, έχουν απασχολήσει με τα καμώματά τους και στο πρόσφατο παρελθόν και δυστυχώς φαίνεται πως εκεί υπάρχει μια “εστία” παραβατικών εφήβων που αντιλαμβάνονται πως οι διαφορές πρέπει να λύνονται με… ξύλο.

Στα video που ήρθαν στην κατοχή του ilialive.gr απεικονίζονται δύο μαθήτριες οι οποίες πιάστηκαν στα χέρια - για άγνωστο σε εμάς λόγο - και μάλιστα η μια φαίνεται να δοκιμάζει εναέρια κλωτσιά προς το πάνω μέρος του σώματος ή το κεφάλι της άλλης μαθήτριας.

Όλα αυτά καταγράφονται από τα κινητά των υπόλοιπων μαθητών και μαθητριών που παρακολουθούν είτε αμέτοχοι είτε με επευφημίες και επιφωνήματα για το “θέαμα” που απολαμβάνουν. Μόνο μια - δύο άλλες μαθήτριες επιχειρούν να μπουν ανάμεσα στις συμμαθήτριες τους για να σταματήσουν τη μεταξύ τους “μονομαχία”.

Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο και όχι στο χώρο του σχολείου, ώστε να είναι αρμόδιοι οι καθηγητές. Ωστόσο επειδή η κατάσταση δείχνει πως ξεφεύγει αρκετά, είτε γιατί τέτοια φαινόμενα επικρατούν ως “μόδα” της εποχής, είτε γιατί οι μαθητές παρουσιάζουν μια έντονη επιθετική συμπεριφορά που εκφράζεται με τέτοιες μορφές βίας, θα πρέπει από κοινού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την Διεύθυνση του σχολείου και πολύ περισσότερο με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, να αναλάβουν δράση, πριν συμβούν ακόμα χειρότερα επεισόδια.

Οι σημερινοί μαθητές και έφηβοι δεν είναι μόνο παιδιά, αλλά και οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου. Δεν γίνεται, αύριο να γίνουν αυτοί που θα διδάξουν βία στα δικά τους παιδιά ή στην υπόλοιπη κοινωνία.

Και οι γονείς οφείλουν να δείξουν την δέουσα προσοχή ώστε από την πλευρά τους να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά…

Ας μην ξεχνάμε, ότι μια στιγμή του κακώς εννοούμενου χαβαλέ, μια στιγμή ανάλογης έντασης, μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες που θα πρέπει ως κοινωνία να αποτρέψουμε σε κάθε περίπτωση…

Δείτε το video, ΕΔΩ!

2 σχόλια

  • α
    α Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο, αυτες που τσακωνονται στην ηλικια των 15 ετων και εχουν θυμο και μισος μεσα τους ή ακομα και μαγκια ή οι φιλοι φιδια που καταγραφουν; ντροπη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Χρειάζεται να το πιάσει ένας εκείνο το τσουλ@κι με το λευκό που ρίχνει τις κλοτσιές και να του ξυρίσει το κεφάλι μέχρι ρίζα. Μετά ας πάει να κυκλοφορήσει έξω αν γουστάρει

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...