Menu
RSS
Κυριακή, 12/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νίκος Θεοδωράκης: "Προδιαγεγραμμένη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ"

Νίκος Θεοδωράκης: "Προδιαγεγραμμένη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ"

 

Η Θέση κάθε προοδευτικού, Αριστερού πολίτη βρίσκεται

στη συμπόρευση με τις Λαϊκές Συσπειρώσεις

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Φίλες και φίλοι, Συναγωνίστριες και συναγωνιστές

Βρισκόμαστε λιγότερο από μια βδομάδα από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μιας και την άλλη Κυριακή τέτοια ώρα θα έχουν βγει τα πρώτα ψηφοδέλτια από τις κάλπες και μια σκέψη βασανίζει το μυαλό μου: τι δεν έχουμε κάνει, τι πρέπει ακόμη να κάνουμε ώστε να βγουν ακόμη περισσότερα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο από τις κάλπες, μιας και τα μηνύματα που έρχονται μιλούν για αύξηση των εκλογικών δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου! Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου κι αν πήγαμε οι υποψήφιοι, οι συμπατριώτες μας στην Αρκαδία μας δέχτηκαν με σεβασμό και μας εμπιστεύτηκαν τις προσδοκίες τους που τόσα και τόσα χρόνια παραμένουν ανικανοποίητες από τους «μεγάλους μονομάχους» που υφαρπάζουν την ψήφο τους κάθε φορά με υποσχέσεις για ανάπτυξη του τόπου μας και καλυτέρευση της ζωής μας, ζωής που απλά και μόνο είναι προσπάθεια για επιβίωση μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον που υπάρχουμε και διαμόρφωσαν τα αστικά κόμματα που εναλλάσσονται στην κεντρική και τις τοπικές εξουσίες διαμορφώνοντας με τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις τους τις φριχτές συνθήκες που βιώνουμε πάρα πολλά χρόνια και τελειωμό δεν έχουν!

Στις εκλογές αυτές θα έχετε διαπιστώσει ότι τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται φανερά ή καλυμμένα, από τα συστημικά κόμματα, στις λίστες τους περιλαμβάνουν, όλα, έναν «πολιτικό αχταρμά» συμμετεχόντων ακόμη και ακροδεξιών, που μέχρι χτες μπορεί να ήταν σε αντίπαλα στρατόπεδα, πλην όμως υπήρχε η πολιτική συμφωνία των κομματικών σχηματισμών στους οποίους έχουν αναφορά, όσον αφορά στη διαχείριση των καίριας σημασίας θεμάτων που απασχολούν το νομό, τους δήμους και την περιφέρειά μας και τη διοχέτευση ελληνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων σε τσέπες ιδιωτών και σε έργα που ελάχιστα ή ουδόλως εξυπηρετούν πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου και του λαού μας.  

Άρα,  το συμπέρασμα που εύκολα μπορεί να βγει είναι ότι όλοι αυτοί οι σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, συμφωνώντας επί της ουσίας με το μοντέλο της τάχα «ανάπτυξης» δήμων και Περιφέρειας διαφωνούν κατ’  ουσίαν –και μόνο- στο ποιος θα διαχειριστεί ως εξουσία τις προειλημμένες  αποφάσεις των κεντρικών εξουσιών!

Η Λ.Σ. απολαμβάνει σεβασμού από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας κι αυτό γιατί από την ίδρυσή της βρίσκεται σταθερά στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και δεν άγεται και φέρεται ανάλογα με το πώς «χτυπούν τα καμπανάκια» της πολιτικής εξουσίας, εγχώριας και ευρωπαϊκής, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή της την πολιτική  συνέπεια που κάθε προοδευτικός πολίτης επιβάλλεται να έχει!

Γι αυτό κι εγώ αποφάσισα με ώριμη σκέψη να συμμετάσχω στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Νίκου Κουτουμάνου, ενός νέου ανθρώπου με πολιτική συνέπεια και γνήσια αγωνιστικότητα. Η ώριμη αυτή σκέψη μου προέκυψε μετά από πολλά χρόνια πολιτικής αποχής από οργανωμένη ζωή και δράση που άρχισε από τα μαθητικά μου χρόνια και έχοντας την εμπειρία μέχρι πρόσφατα της οργανωμένης προσπάθειάς μου από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ. Στα τελευταία 30 χρόνια που ζω στην Αρκαδία, παρακολουθώντας τη δράση και τις θέσεις της Λ.Σ. στην Αυτοδιοίκηση εκτιμούσα τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα των στελεχών της που ήθελαν και βρίσκονταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών διεκδικήσεων με σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Γι αυτό, λοιπόν, συμπορεύτηκα μαζί της και από αυτό το βήμα καλώ τους προοδευτικούς πολίτες, τους αριστερούς πολίτες, τη μεγάλη πλειοψηφία, να πάρουμε την υπόθεση του μέλλοντος αυτού του τόπου στα χέρια μας, και να συνταχθούμε και συμπορευτούμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους δήμους, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας στα συμβούλια που θα εκλεγούν.

Όσοι είχαμε αντιθέσεις, όσοι ίσως νιώσαμε πίκρα από το ΚΚΕ που στηρίζει τις Λ.Συσπειρώσεις τις μοναδικές γνήσιες δυνάμεις αντιπολίτευσης στις τοπικές εξουσίες, όσες πίκρες και να έχουμε γευτεί, είναι καιρός να απλώσουμε το χέρι μας και να πιάσουμε το δικό του που μας το προτείνει για συμπόρευση, αφού η ζωή είναι αυτή που λύνει και ξεπερνά διαφωνίες και λειαίνει τις γωνίες των διαφορετικών απόψεων,  στην κοινή μας τακτική προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις μελλοντικές μικρές και μεγάλες ανατροπές του καπιταλιστικού συστήματος, μέχρι την τελική νίκη του λαού!

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένη αρκετά πριν πάρει τις εκλογές του 2015 και σχηματίσει κυβέρνηση με τον Καμμένο. Ο πρόεδρός του και τα κορυφαία στελέχη του γνώριζαν πολύ καλά προς τα πού θα τραβήξουν ως κυβέρνηση και αυτό είχε φανεί ένα χρόνο πριν, από τις πολιτικές αποφάσεις των κεντρικών καθοδηγητικών οργάνων του , από τις οποίες διαφαινόταν ότι όταν γίνει κυβερνητική εξουσία αυτήν θα την ασκήσει με όρους διαχείρισης του αστικού συστήματος και όχι όρους κινήματος. Και αυτό έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές με τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη προς τους δανειστές της χώρας μας και τα γεράκια της ΕΕ ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί τις μνημονιακές υποχρεώσεις της», πετάγοντας στην άκρη το σύνθημα  «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», μέχρι που έφτασε ο Ιούλιος της υπογραφής και του νέου μνημονίου, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα αεροδρομίων, τρένων, αέρα, γης και θάλασσας, της ίδιας μας της ζωής και έτσι πέταξε στις λάσπες και το άλλο του σύνθημα με το οποίο έπεισε τις καταταλαιπωρημένες ψυχές να τον ψηφίσουν, το «δεν χαρίζουμε καμιά ανθρώπινη ζωή για χατίρι του ευρώ»!

Απέναντι σε όλα αυτά βρισκόταν το ΚΚΕ με συνέπεια και οι παρατάξεις του που ήταν στο πλάι του λαού αποδεδειγμένα. Γι αυτό ξαναλέω ότι καλώ τους συντρόφους που μας ένωσαν στο παρελθόν κοινοί πόθοι, προσδοκίες και αγώνες και σήμερα βρίσκονται σε αναγκαστική «πολιτική απραξία» είτε έχουν ακόμη ελπίδες ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από το χώρο και το κόμμα της τάχα μου αριστεράς και που προβληματίζονται με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε πέρα τις όποιες πικρίες και μικροαντιθέσεις έχουμε, γιατί η  συμπόρευση και η ψήφος στη Λ.Σ στην Περιφέρεια και τους δήμους δεν σημαίνει και κατ΄ανάγκη πλήρη πολιτική συμφωνία μας με το ΚΚΕ, αλλά υπηρετεί τον τακτικό στόχο της αντίστασης και ανυπακοής μας σε όλα αυτά που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς οι ξεπουλημένες πολιτικές ηγεσίες, οι μεγαλοκαιφαλαιούχοι, τα λόμπι και τα οικονομικά τραστ!

  • Για να δυναμώσει η φωνή μας στα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο!
  • Όλοι μαζί να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα συμβούλια για τις ανάγκες των πολλών για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που ενισχύουν τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών του συστήματος!
  • Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που σκοτώνει τις ζωές μας και μαυρίζει το μέλλον των παιδιών μας!
  • Αντίσταση και ανυπακοή, πέρα από υπαρκτές διαφορές που μπορεί να έχουμε όλοι μας. Πολλές φορές αυτές οι διαφορές είναι και πλούτος και δύναμη  και αυτό κάνει τη διαφορά. Είμαστε εδώ. Μέχρι να κοκκινίσει η ανατολή!
  • Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους ΣΩΤΗΡΕΣ. Αυτή ‘ναι η ανώτατη ΛΕΥΤΕΡΙΑ, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;;; , είχε γράψει ένας κλασικός των ελληνικών γραμμάτων.

Όσοι είμαστε εδώ απόψε έχουμε απαντήσει! Αντέχουμε! Υπάρχουν και άλλοι, πολλοί, όμως, που πρέπει να το πιστέψουν αυτό για να δουν την μοναδική διέξοδο από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί που δεκάδες χρόνια αποφασίζουν με απόλυτη σύμπνοια. Και να έρθουν μαζί μας στο δύσκολο δρόμο της ανατροπής, που είναι η μόνη αγωνιστική διέξοδος!

Ας γίνει το πρώτο τους βήμα την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη και να γεμίσουν οι κάλπες των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών με το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«.... ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα!»

Καλούς αγώνες για το δίκιο, καλή δύναμη!

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν σε βόλευε το πασοκ... Τα είχες ξεχάσει αυτά... Αργά το θυμήθηκες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...