Menu
RSS
Δευτέρα, 07/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δήμαρχος Σύμης σε Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν μου κάνεις χάρη Άδωνι, πληρώνεσαι για να μου παρέχεις ΕΚΑΒ» (vd)

Δήμαρχος Σύμης σε Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν μου κάνεις χάρη Άδωνι, πληρώνεσαι για να μου παρέχεις ΕΚΑΒ» (vd)

«Μπορούν να το οδηγήσουν υπάλληλοι του Δήμου ή πυροσβέστες», είπε ο υπουργός Υγείας στο Δήμαρχο, που απηύθυνε έκκληση για την τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας στη Σύμη.

Σφοδρή αντιπαράθεση είχε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με το Δήμαρχο Σύμης, Λευτέρη Παπαδολούκα, για τα προβλήματα και την υποστελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Ο κ. Παπαδολούκας κατήγγειλε πως τα δύο ασθενοφόρα του νησιού είναι ακινητοποιημένα αφού δεν υπάρχει οδηγός. «Ο νόμος που ψηφίσαμε επιτρέπει να οδηγούν τα ασθενοφόρα υπάλληλοι του Δήμοι ή της πυροσβεστικής», του απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης. Σε δεύτερο χρόνο, όμως, ο Δήμαρχος σχολίασε ότι οι 300 βουλευτές έχουν από έναν οδηγό, οι οποίοι θα πρέπει να φύγουν από κει και να στελεχώσουν τα νησιά που δεν έχουν οδηγούς ασθενοφόρων. Τότε ο υπουργός υποστήριξε, σε αντίθεση με την πρώτη τοποθέτησή του, ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων πρέπει να έχουν ειδική εκπαίδευση, και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

«Ένα νησί με 500.000 επισκέπτες να μην έχει οδηγό ασθενοφόρου»

Ο κ. Παπαδολούκας υποστήριξε πως «εδώ και 22 χρόνια αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας το νησί που υποδέχεται 500.000 επισκέπτες κάθε σεζόν». «Έχουμε δύο αγροτικούς γιατρούς και μία ορθοπεδικό που δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, αφού το νησί δεν έχει ακτινολόγο και τα περιστατικά πάνε στη Ρόδο. Το Κέντρο Υγείας το Σαββατοκύριακο είναι κλειστό και λειτουργεί μόνο με εφημερία. Δεν μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας χωρίς γιατρούς», σημείωσε.

Μετά το πέρας της εκπομπής ο κ. Γεωργιάδης έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ανοίξαμε την πλατφόρμα για να προσφέρουμε επικουρικό οδηγό επικουρικών υποψηφίων όμως συμμετέχοντες στη λίστα δεν υπάρχει ακόμη. Εάν ο δήμαρχος γνωρίζει κάποιον που ενδιαφέρεται να προσληφθεί θα τον προσλάβουμε αμέσως».


ΠΗΓΗ: workenter.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...