Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Άστρος | Ποια είναι η τελευταία εξέλιξη!

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Άστρος | Ποια είναι η τελευταία εξέλιξη!

Μία απόφαση η οποία αφορά το Άστρος υπήρξε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Επιτροπή ενέκρινε σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Οργανισμού Νέα Γεωργία – Νεά Γενιά και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία στο Αστρος Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας.

Για το θέμα της Ακαδημίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο, ότι "κρίνεται στρατηγικής σημασίας η λειτουργία της Ακαδημίας Ελαιοκομίας η οποία είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει καταλυτικά τον πρωτογενή τομέα και θα αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων". 

 Ενώ, την ίδια περίοδο, η Περιφέρεια σημείωνε: "Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Ο κλάδος της ελαιοκομίας αποτελεί την σημαντικότερη αγροτική δραστηριότητα για την ευρύτερη περιοχή, μαζί με την καστανοκαλλιέργεια. Η παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής της Κυνουρίας μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους. Από την άλλη, η χώρα χαρακτηρίζεται από ένα από τα μικρότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών σε επίπεδο Ε.Ε. και από τα πιο αδύναμα συστήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας πάνω στον κλάδο της αγροδιατροφής."

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...