Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τρίπολη | "Πάρκο Μνήμης" θα δημιουργηθεί στον Άγιο Αθανάσιο

Τρίπολη | "Πάρκο Μνήμης" θα δημιουργηθεί στον Άγιο Αθανάσιο

Την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την απόκτηση ακινήτου για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στο Δήμο Τρίπολης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε ότι πρόκειται για το χώρο στον Άγιο Αθανάσιο που γίνονται εκτελέσεις αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

«Εκεί έχουν θαφτεί συμπολίτες μας. Σεβόμενοι την ιστορία μας, πρέπει να αναδείξουμε αυτό το χώρο,. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον κ. Γόντικα. Αποφασίστηκε να γίνει αυτή η προγραμματική σύμβαση. Αυτό το ακίνητο εκτιμάται ότι κάνει 120.000 ευρώ. Έχει ήδη πάρει απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο για αυτή την προγραμματική. Τα μισά χρήματα βάζει ο Δήμος και τα μισά η Περιφέρεια. Ο κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Τρίπολης.

Θα προχωρήσουμε μετά την εξαγορά του οικοπέδου και θα ακολουθήσει μελέτη και έργο για πάρκο μνήμης.»

Ο Νίκος Γόντικας ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

1 σχόλιο

  • Κ. σ. Ζ
    Κ. σ. Ζ Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 09:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν θα είμαιι ασεβής προς τη μνήμη των εκτελεσθεντων, αλλά αν γνωρίζω καλά 3,4 νηπιαγωγεία είναι ακόμη σε καταστήματα. Και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους αφού οι χώροι για να εκτονωθουν και να παίξουν είναι ελάχιστοι. Και ευτυχώς παιδιά υπάρχουν πολλά. Πότε θα γίνει κάτι?

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...