Menu
RSS
Κυριακή, 15/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα Πελοπόννησος: "Ο κ. Πτωχός συνεχίζει να «σιωπά»…"

Νέα Πελοπόννησος: "Ο κ. Πτωχός συνεχίζει να «σιωπά»…"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.8.2024

Το σύνολο των παρατάξεων της Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε την αναβολή του θέματος που αφορούσε την έκφραση γνώμης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου (ΕΧΠ)  για τον Τουρισμό, στη σημερινή 7η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αιτήθηκαν η συζήτηση αυτού του πολύ σημαντικού θέματος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας και την στρατηγική κατεύθυνση του Τουρισμού, να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί παρουσίαση της μελέτης και ενημέρωση όλων των μελών του Ανωτάτου Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της πλειοψηφίας αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος

της ΣΜΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις, δίνοντας έμφαση στην «ταχύτητα» που έπρεπε να παρθεί η απόφαση, αν και γνώριζαν ότι λόγω της σημαντικότητας του θέματος το Υπουργείο είχε επιμηκύνει την προθεσμία μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

Είναι αδιανόητο για το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει μόλις μία φορά κάθε μήνα, να επικαλούνται τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής ότι δεν «προλαβαίνει» να συζητήσει ένα εξόχως σημαντικό θέμα όπως το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας δεν κατατέθηκαν και δεν παρουσιάστηκαν ουσιώδη στοιχεία της ΣΜΠΕ και ότι τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν τις εισηγήσεις και τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών μόλις τρεις (3) ημέρες πριν την συνεδρίαση(!), μαζί με τις εισηγήσεις άλλων 15 θεμάτων που ήταν στην Ημερήσια Διάταξη της ιδίας συνεδρίασης.

Ο Περιφερειάρχης ήταν «ΑΠΩΝ» για ακόμη μία φορά  και φυσικά δεν ακούστηκε η άποψη του ούτε για το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό. Ο κ. Πτωχός συνεχίζει να «σιωπά»…

Η  στοχευμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης καταρχήν και της Περιφερειακής Αρχής στη συνέχεια, για την απόλυτη υποβάθμιση του Ανωτάτου θεσμικού Συλλογικού Αιρετού Οργάνου της Περιφέρειας, οφείλει να βρει απέναντι της όλους τους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο θωράκισης του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επαναλάβαμε την άποψη μας για  την αναγκαιότητα της απευθείας διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι πολίτες να παρακολουθούν τη συζήτηση των πολύ κρίσιμων θεμάτων της Επιτροπής και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Νέας Πελοποννήσου»

και

Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Ντίνα Νικολάκου

Γιώργος Πετρίτσης

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 00:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί να σιωπά άραγε ο Πτωχός; Να έχει λέτε κάποια σχέση αυτό με το Νο2 που του φόρεσαν καπέλο;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...