Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

"Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για την επανεμφάνιση του τραίνου στη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου"

"Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για την επανεμφάνιση του τραίνου στη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου"

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

30 Ιουλίου 2024

EXΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

  1. 1. Την προηγούμενη Κυριακή 28 Ιουλίου υπήρξε ανεπίσημη συνάντηση στην Τρίπολη του Κωνσταντίνου Μπρούσαλη εκ μέρους του ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π. με τον πρόσφατα διορισθέντα πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΣΕ κ. Γιάννο Γραμματίδη. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε έκτακτα στο ξενοδοχείο Μαίναλο με την ευκαιρία της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου στην πόλη για να παραστεί στη συνέχεια  στην κινηματογραφική εκδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Από πλευράς μας μεταξύ των άλλων ετέθησαν συνοπτικά τα ζητήματα του καταστρεφόμενου και δασοποιούμενου  σιδηροδρόμου (νοτίως της Ασέας κυρίως) και της επείγουσας αναγκαιότητας για τη διάσωσή του, με προληπτική στοιχειώδη συντήρηση, την κατά προτεραιότητα επαναλειτουργία του στο τμήμα Κορίνθου – Ναυπλίου καθώς επίσης και την σωστή ανακατανομή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων για τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές (ΥΓΟΣ)  μέρος των οποίων δικαιούται και η Πελοπόννησος.

Ο κ. Γραμματίδης, όπως και στη συνέχεια δήλωσε και δημόσια στην εκδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό,  εκφράστηκε μεν θετικά για την επαναλειτουργία της γραμμής  για την οποία όμως από τον ΟΣΕ  το ζητούμενο είναι η αναζήτηση πόρων με δεδομένη και την συγκέντρωση της προσπάθειας για την ανάταξη της κατεστραμμένης γραμμής στη Θεσσαλία. Η υπόθεση επίσης εξετάζεται όπως μας είπε,  και στην προοπτική της ολοκλήρωσης  της σχετικής  μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και ως προς την εταιρία που ενδεχομένως θα λειτουργούσε τα τραίνα.

Συμπερασματικά: Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να δούμε κάποτε  πράσινο φως για τη διάσωση της γραμμής  και ακόμα περισσότερο για την επανεμφάνιση του τραίνου στη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου.  

  1. Το ζήτημα του σιδηροδρόμου της περιοχής μας και την πολύπλευρη αναπτυξιακή περιφερειακή σημασία του προσπάθησε επίσης να αναδείξει και να φέρει στο προσκήνιο το μέλος της Επιτροπής του ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π. Παναγιώτης Βέμος με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου των Αρκαδικών Ομοσπονδιών που έγινε στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη χθες, Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Από το ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π.

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 14:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τρένο θα ξανασφυρίξει του αγίου ποτέ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 13:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τρένο είναι πολιτισμός
    Οι βάρβαροι καταστρέφουν και διαλύουν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 13:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Λείπουν τα πεύκα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης
    20 πεύκα
    Ποιος είναι αρμόδιος για το έγκλημα;

  • Δημότης
    Δημότης Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 11:34 Σύνδεσμος σχολίου

    10:41 Αυτό λέμε ρε νιόνιο. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση του ζαβού και των α(χ)ρίστων δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο, κανένας αγώνας δεν έχει αντίκρυσμα και αποτέλεσμα και ό,τι γίνεται απλά στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, αφού είναι γνωστό εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Και για νά' χουμε καλό ρώτημα ποιός είσαι εσύ που θα μας απαγορεύσεις να κάνουμε σχόλια; Ξύπνα επιτέλους και δες την πραγματικόητα και όχι το άπιαστο όνειρο που δε θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Άντε, αιθεροβάμονες και ονειροβατες. Κοιμάστε με τα τσαρούχια και σας δουλεύουν ψιλό γαζί

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 10:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντί κάποιοι καθιστοί κρυπτόμενοι εξυπνάκηδες του πληκτρολογίου να κάνουν με το αζημίωτο σχόλια και μηδενιστική κριτική θα έπρεπε να συμπαραστέκονται δυναμικά σε όσους τολμούν και αγωνίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Αυτοί κρατάνε ψηλά το ζήτημα διεκδικώντας αυτό που δικαιούται ο ελληνικός λαός και η Πελοπόννησος.

  • Δημότης
    Δημότης Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    18:33 Βρε κουτορνίθια ποιοί αγώνες για το τρένο και κουραφέξαλα και τι να διεκδικήσει και από ποιούς ο ΟΣΕ; Αφού δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ μ' αυτούς που μας κυβερνάνε, οι οποίοι ήταν και οι ίδιοι που κατάργησαν το τρένο. Το ξεχάσατε ή δεν σας συμφέρει μερικούς να το επαναφέρετε στη μνήμη σας; ΞΕ-ΧΑ-ΣΤΕ-ΤΟ Άντε γαι να μηνμας τα ζαλίζετε κάθε τόσο με το τρένο και το τρένο. Οι άνθρωποι είναι άχρηστοι. Δεν γουστάρουν να το ξαναλειτουργήσουν. Τελεία, παύλα, παράγραφος

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Έως που θα φτάσει το ξεπούλημα της χώρας μας, έως που? Ολυμπιακή-τραίνα-ΔΕΗ ακολουθεί και συνέχεια! Πονάμε όσοι αγαπάμε ειδικά τα τραίνα και τα αεροπλάνα και ότι είναι Ελληνικό!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 18:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Αξίζουν οι αγώνες για την επαναλειτουργία του τρένου.Ας το καταλάβουν οι ιθύνοντες.
    Ο ΟΣΕ ας διεκδικήσει κι ας μην περιορίζει το έργο του στο να κόβει τα πεύκα.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...