Menu
RSS
Τετάρτη, 03/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στο περιφερειακό συμβούλιο | Η μελέτη βιωσιμότητας, το τουριστικό τρένο και η "ζούγκλα" του δικτύου

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στο περιφερειακό συμβούλιο | Η μελέτη βιωσιμότητας, το τουριστικό τρένο και η "ζούγκλα" του δικτύου

 Για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο έθεσε ερώτηση ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Μάκαρης στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου και ζήτησε να μάθει το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκαλάς απάντησε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα του δικτύου, ενώ συμπλήρωσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει σκοπό να συνεργαστεί με όλους τους φορείς. Στο τέλος του χρόνου, είπε, ότι ο ΟΣΕ θα οργανώσει μια ημερίδα για την επαναλειτουργία του τρένου. Στη συνέχεια, είπε ότι είναι ανοιχτοί για την πρωτοβουλία των Ελβετών, ενώ προσέθεσε ότι έχει ενταχθεί ένα έργο για τοπικό δρομολόγιο στην Μεγαλόπολη από τα Παραδείσια και μετά.

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι η περιφερειακή αρχή είχε κάνει σημαία αυτό το θέμα αλλά μετά το εγκατέλειψε. Είπε επίσης ότι δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο για την Μεγαλόπολη και ότι ο κ. Ράσμουνσεν έχει πει ότι χωρίς μελέτη βιωσιμότητας δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο πρώην Περιφερειάρχης είπε ότι μόνη λύση είναι ο θεματικός σιδηρόδρομος.

Για να μπορέσει κάτι να χρηματοδοτηθεί πρέπει να υπάρχει βιωσιμότητα, είπε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ενώ προσέθεσε ότι τη μελέτη θα την αναλάβει ο ΟΣΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούλης θύμισε ότι την τελευταία φορά που σφύριξε τρένο στην Τρίπολη ήταν το 2009 λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Στη συνέχεια, είπε ότι το δίκτυο καταστρέφεται. Τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας και είπε ότι το τρένο έδινε ζωή στα χωριά.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τουριστικό τρένο. «Υπάρχει έτοιμη γράμμα από το 2007. Αυτή τη στιγμή είναι αδιάβατος ο σιδηρόδρομος, είναι μαύρα χάλια».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων για την Επαναλειτουργία του Τρένου Κώστας Μπρούσαλης είπε ότι νοτίως της Ασέας, έχει δημιουργηθεί μια ζούγκλα, η κατάσταση είναι απελπιστική. Το ζητούμενο είναι να σπρώξει η περιφερειακή αρχή το θέμα και να αρχίσει η προληπτική συντήρηση. Για το δρομολόγιο «Αθήνα – Τρίπολη» είχε υπολογιστεί ότι η απόσταση θα είναι 2 ώρες και 20 λεπτά.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Δύο ώρες και είκοσι λεπτά μέσω Αχλαδοκάμπου? Ρε τι πίνετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι'αυτό πάτε άπατοι....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 10:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Το 2007 υπήρχε πλήρης εγκατάλειψη διότι με τη φωτιά κάηκαν αμέτρητες τραβέρσες καινούργιες και επίσης δίπλα μια στιβα σιδηροτροχιές καινούργιες αμέτρητες και της έδωσαν για σίδερα μπορούσαν να φτιάξουν ολόκληρη γραμμή τι έκαναν τότε για αυτό;τώρα θυμήθηκαν τη γραμμή;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 01:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Λάθος τοποθέτηση. Βιωσιμότητα του τρένου είναι η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...