Ανησυχία για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΘΕΜΑ: Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η πορεία του προγράμματος αντιμετώπισης των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, αφορά την καταπολέμηση σοβαρότατων νόσων που η εξάπλωσή τους σχετίζεται με αυτά.
Οι κλιματικές συνθήκες για τους μήνες Μάρτη, Απρίλη δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη ραγδαία εξάπλωση των κουνουπιών.
Με την εισβολή των καλοκαιρινών συνθηκών ήδη από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου, με ένα Μάρτη με θερμοκρασίες να καταγράφουν υψηλό ρεκόρ 15ετίας, με το χειμώνα του 2023-2024 να αποτελεί το θερμότερο καταγεγραμμένο χειμώνα στην Ελλάδα, ανησυχούμε για την πορεία του προγράμματος.
Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις, καταγγελίες και έντονη ανησυχία από κατοίκους σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.
Ζητάμε να συζητηθεί σαν θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Κελλάρης Γιάννης
Σχετικά Άρθρα
- ΣΑΟΟ | Ανάβαση σε τέσσερις εμβληματικές πεταλοειδείς κορυφές του Ανατολικού Μαινάλου
- Ένταση στην Εθνική Πινακοθήκη - «Ντροπή σας, αντίχριστοι»
- Μισθοδικείο | Οι δικαστές ανοίγουν τη δικαστική μάχη για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Φυσικό αέριο στην Τρίπολη | Έργα στην οδό "Πελάγους" (13/3/2025)
- Στον Δήμο Μεγαλόπολης η Συνδιάσκεψη για την Πολωνική Προεδρία στην ΕΕ