Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανατροπή σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου με 17 νεκρούς

Ανατροπή σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου με 17 νεκρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των Αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία· και ανετράπη σε διεθνή ύδατα. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν μεγαλύτερος και οι έρευνες συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής , 17 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί και σύμφωνα με την ΕΡΤ πάνω από 100 άνθρωποι έχουν ήδη περισυλλεχθή μετά την ανατροπή του αλιευτικού σκάφος 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης,  Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Σπάρτης. Μετά το συμβάν επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C-130. Αναμένονται πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma” στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφίες είναι καλά στην υγεία τους.

 

Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας

Μεγάλη κινητοποίηση ήδη από όλες τις Αρχές στο λιμάνι της Καλαμάτας σε ένα περιστατικό που για πρώτη φορά καλείται να διαχειριστεί η πόλη. Ήδη έχουν γίνει απαραίτητες προετοιμασίες από το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το δήμο Καλαμάτας, τις εθελοντικές ομάδες όπως η ΟΑΚ, για την υποδοχή των δεκάδων διασωθέντων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

1 σχόλιο

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 13:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Ιντερπόλ η Ε.Ε. ,ο ΟΗΕ κ.λ.π. τι κάνουν?οι διακινητές-δολοφόνοι σκοτώνουν-πνίγουν κόσμο ασύστολα,δεν νομίζω ........

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...