Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Νότιας Κυνουρίας | Πρόταση αναβάθμισης και πιστοποίησης 26 μονοπατιών!

Δήμος Νότιας Κυνουρίας | Πρόταση αναβάθμισης και πιστοποίησης 26 μονοπατιών!
Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, αναφέρει ...

"Από τον προγραμματισμό στην υλοποίηση...

Πριν από ένα χρόνο περίπου, κάναμε το πρώτο βήμα για την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών του Δήμου μας.
Τότε μάλιστα είχαμε μιλήσει για το δεύτερο βήμα του σχεδιασμού μας, για ένα μεγάλο έργο, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση διαμόρφωσης, σήμανσης και ανάδειξης του συνολικού δικτύου μονοπατιών του Δήμου μας, κατόπιν πρόσκλησης χρηματοδότησης η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επρόκειτο να εκδοθεί.
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, καταθέσαμε στον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) τον φάκελο με την πρότασή μας, προϋπολογισμού 410.628,91 ευρώ, για την αναβάθμιση και εμπλουτισμό υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών.
Με το προτεινόμενο έργο, επιδιώκεται ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας να αναβαθμίσει ένα δίκτυο 26 μονοπατιών, συνολικού μήκους 165 χιλιομέτρων και να εκκινήσει την διαδικασία της πιστοποίησης προκειμένου να αποκτήσει ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών , δημιουργώντας συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων, με παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμη ήταν η συμβολή φορέων όπως: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΥΛΙΘΡΙΩΤΩΝ, ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ "Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ", που συμμετείχαν στην συζήτηση και υπέδειξαν μονοπάτια που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βοήθεια της WENDY COPAGE, που είναι γνώστης του περιπατητικού κινήματος, με μεγάλη δράση με τον Σύλλογο Πεζοπόρων Τυρού."

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...