Menu
RSS
Κυριακή, 30/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης | Ψήφισμα για τον θάνατο του Ευεργέτη – Δωρητή Αρχιτέκτονα Απόστολου Παρπαΐρη

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης | Ψήφισμα για τον θάνατο του Ευεργέτη – Δωρητή Αρχιτέκτονα Απόστολου Παρπαΐρη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, με την αγγελία του θανάτου του Ευεργέτη – Δωρητή Αρχιτέκτονα Απόστολου Παρπαΐρη, συνεδρίασε εκτάκτως στις 22 Ιουνίου του έτους 2024 και ώρα 14:00 και αποφάσισε να δοθεί ΨΗΦΙΣΜΑ, αποτίνοντας φόρο τιμής, στον διακεκριμένο «Επιστήμονα» και «΄Ανθρωπο», που με την ανιδιοτελή προσφορά του τίμησε τον τόπο μας, στη σημαντική προσωπικότητα που άφησε το τεράστιο έργο προσφοράς του παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο Αρχιτέκτων Απόστολος Παρπαϊρης, καταγόμενος από το ΄Ισαρη του Δήμου Μεγαλόπολης, με τις ανεκτίμητες πράξεις ΔΩΡΕΑΣ του Ιδίου και των Συνεργατών του Γραφείου του, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου μας, την οργάνωση και βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου μας και την εν γένει ανάπτυξή του.

Με το Ήθος, τις Αρχές και την Αλληλέγγυα στάση ζωής του, με την Εργατικότητα και την Αξιοσύνη του, νοιάστηκε για τον συνάνθρωπο και τον τόπο της καταγωγής του προσφέροντας τους καρπούς της αδιάκοπης εργασίας του απλόχερα.

Εκπόνησε ΔΩΡΕΑΝ τη Μελέτη Ανέγερσης του Νέου Δημαρχείου Μεγαλόπολης, στο οικόπεδο που δώρισαν οι καταγόμενοι από το Ίσαρη αδελφοί Σταθόπουλοι, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην ταχεία απόκτηση του ιδιόκτητου Δημαρχιακού Μεγάρου, για τη στέγαση των υπηρεσιών του, στην προσφορά ενός σύγχρονου, λειτουργικότατου, αρχιτεκτονικού οικοδομήματος στις υπηρεσίες των πολιτών.

Εκπόνησε ΔΩΡΕΑΝ τη Μελέτη κατασκευής του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσωμα Καρυών, επιταχύνοντας έτσι τις εργασίες ανέγερσης ενός μεγάλου Πολιτιστικού Κτιρίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προαγωγή των πνευματικών και πολιτιστικών ενδιαφερόντων των κατοίκων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την εν γένει ανάπτυξη του τόπου μας.

Με την ΔΩΡΕΑΝ εκπόνηση της Μελέτης κατασκευής του Γηροκομείου Μεγαλόπολης, συνέβαλε στην ένταξη και τη χρηματοδότησή του, με αποτέλεσμα την άμεση έναρξη των εργασιών ενός μεγάλου χρηματοδοτούμενου κοινωνικού και φιλανθρωπικού Έργου, που κατασκευάζεται σήμερα στην πόλη της Μεγαλόπολης, καθώς και την ταχύτερη απόδοση των υπηρεσιών του στην τοπική μας κοινωνία, συνδέοντας ανεξίτηλα το όνομά του με αυτό.

Προσφάτως, το Γραφείο του Απόστολου Παρπαϊρη & των συνεργατών του, επιδόθηκε στην έναρξη των εργασιών της ΔΩΡΕΑΝ εκπόνησης της Προμελέτης, για την Οικιστική Αναβάθμιση ΄Ισαρη, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των κατοίκων και την εν γένει ανάπτυξη του τόπου καταγωγής του.

Ο Απόστολος Παρπαϊρης, αφήνει σήμερα ανεξίτηλο το αποτύπωμα του «ΑΞΙΟΥ» προς μίμηση από όλους «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ» και συνάμα «ΑΝΘΡΩΠΟΥ», που νοιάστηκε για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα προσφέροντας απλόχερα τους καρπούς της αδιάκοπης εργασίας του. Επιστήμονας ευφυής, οξυδερκής, με τόλμη και αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Τόπο.

Για τη συνεχή και ανεκτίμητη προσφορά του στην τοπική κοινωνία, την ανωτερότητα της προσωπικότητάς του, την ανεξάντλητη αγάπη του στο συνάνθρωπο και στον τόπο του, για το δυναμισμό και τη δημιουργικότητά του, για τη τεράστια ανιδιοτελή προσφορά του, για τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες του, θα μείνει πάντα στη συνείδησή μας ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση Ψηφίσματος, προς απότιση φόρου τιμής, στη Μνήμη του Απόστολου Παρπαϊρη, Μέγα Ευεργέτη – Δωρητή του τόπου μας, καταγόμενου από το ΄Ισαρη, ανακηρυχθέντος ως Επίτιμου Δημότη Δήμου Μεγαλόπολης με την υπ΄αριθμ. 431/25.09.2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του στην τοπική κοινωνία, ως ακολούθως:

Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του.

Να παραστεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να τιμήσει τον Ευεργέτη – Δωρητή σε ιδιαίτερη εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος μας  και να αποδώσει το όνομά του, στο πλαίσιο των ΔΩΡΕΩΝ του, με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναγνωστεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του και να επιδοθεί   στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

 Αιωνία του η μνήμη!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Κωνσταντίνος Μιχόπουλος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Βασίλειος Χίνης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...