Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ | Ρίχνει ευθύνες στη ΔΕΗ για τη φωτιά στην Μεγαλόπολη - "Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα στο Ορυχείο. Ακαθάριστος ο χώρο δίπλα στους ταινιόδρομους"

ΚΚΕ | Ρίχνει ευθύνες στη ΔΕΗ για τη φωτιά στην Μεγαλόπολη - "Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα στο Ορυχείο. Ακαθάριστος ο χώρο δίπλα στους ταινιόδρομους"

ΚΚΕ ΤΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιος πληρώνει τα «καμένα»

Δεν έφταναν στους κατοίκους της Μεγαλόπολης τα προβλήματα από την απολιγνιτοποίηση, ήρθε και η χτεσινή πυρκαγιά  για να αποτελειώσει σε μια περιοχή ότι απέμεινε.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα στο Ορυχείο της ΔΕΗ ΑΕ . Έπεσαν κολώνες λόγων των ανέμων -προφανώς ήταν αδύναμες και ελαττωματικές- προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και έπιασε φωτιά ο χώρος δίπλα στους ταινιόδρομους ο οποίος ήταν ακαθάριστος και τα ξερά χόρτα αμέσως φούντωσαν.

Η ΔΕΗ ΑΕ όχι μόνο δεν είχε καθαρίσει αλλά και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά με μεγάλη καθυστέρηση κινητοποίησε το μηχανισμό με μηχανήματα ενώ αν είχε κινητοποιηθεί άμεσα θα μπορούσε να περιοριστεί η πυρκαγιά και να σβήσει πριν πάρει διαστάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι με ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ και όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών που ομνύουν στο όνομα της πράσινης μετάβασης καταστράφηκαν σπίτια  στο  χωριό Χωρέμη , περιουσίες στάβλοι, ζωικό κεφάλαιο μελισσοσμήνη,

 Από τη μια η κυβέρνηση απογειώνει την ατομική ευθύνη απειλώντας με βαριά πρόστιμα  όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και από την άλλη «χαϊδεμένες» επιχειρήσεις σαν τη ΔΕΗ  ΑΕ κατακαίνε τον τόπο!

Άμεσα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταστροφών από τις αρμόδιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% με έκτακτο κονδύλι από το κράτος. Με σύντομες διαδικασίες να βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής, για να αποδοθούν ευθύνες στη ΔΕΗ ΑΕ, ώστε να κινηθούν τα δικαστήρια για να εκδικαστεί η υπόθεση.

22/6/2024

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 22:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Στάση που παιρνει320.000 ευρώ και βάλε ετησιωςτι κάνει μόνο τις αυξήσεις ετοιμαζει. σύντροφοι

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...