Menu
RSS
Δευτέρα, 07/04/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: ''Αυτό που συντελείται στα αρκαδικά βουνά, εν προκειμένω στον Πάρνωνα, είναι έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί''

Παπαηλιού: ''Αυτό που συντελείται στα αρκαδικά βουνά, εν προκειμένω στον Πάρνωνα,  είναι έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί''

Ο βουλευτής Αρκαδίας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης 

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Γιώργος Η. Παπαηλιού,

στην εκδήλωση-συζήτηση «Ανεμογεννήτριες στον Πάρνωνα. Οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τις ζωές μας», στο Άστρος :

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν εργαλείο για την απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παρότι, εξ αιτίας της αστάθειας των εν λόγω πηγών, η ηλεκτροπαραγωγή έχει ανάγκη και από σταθερές πηγές, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση,  σε αντίθεση με άλλες χώρες που διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν μεγάλους χρόνους μέχρι την ολοκλήρωσή της.

 

Οι αποφάσεις για την προώθηση των ΑΠΕ είναι πολιτικές και η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι υποστηρικτική.

Ο άναρχος τρόπος προώθησής τους από την κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη», χωρίς Ειδικό Χωροταξικό ακόμη και εντός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2020)    δεν συμβάλλει ¨ουσιαστικά, ούτε  στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», ούτε στην ενεργειακή δημοκρατία, όταν μάλιστα δεν χορηγούνται άδειες-όροι σύνδεσης με το δίκτυο στις ενεργειακές κοινότητες, παρά μόνον στους μεγάλους ενεργειακούς «παίκτες»-στα μεγάλα συμφέροντα.      

Αυτό που συντελείται στα αρκαδικά βουνά, εν προκειμένω στον Πάρνωνα, που αποτελούν πηγές υγείας, ζωής και πόλους αναπτυξιακής δημιουργίας, είναι έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί.

Το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο» που έχει αναρτηθεί στην αίθουσα, είναι  η κραυγή αγωνίας των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών.

Οι ενεργοί πολίτες, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας, με τη συλλογική δράση των τοπικών κοινωνιών και της κοινωνίας των πολιτών,. επιδιώκουν  να αποκτήσουν οξυγόνο υγείας, προόδου κα ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουν να διασώσουν τον Πάρνωνα και όλα τα βουνά της Ελλάδας από την επίθεση των «μεγάλων και ισχυρών» συμφερόντων, που, με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, απεργάζονται την καταστροφή τους, αποσκοπώντας στο κέρδος..   

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...