Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαοθάλασσα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως (εικόνες)

Λαοθάλασσα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως (εικόνες)

Λαοθάλασσα κατέκλυσε και σήμερα την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως για να τιμήσει την Κοίμηση και Μετάσταση στους ουρανούς της Μητέρας του Θεού και μητέρας μας, της Κυρίας των Αγγέλων στο λεγόμενο Πάσχα του καλοκαιριού.

Το πανέμορφο αυτό Μοναστήρι που απαστράπτει από καθαριότητα αλλά και εκπέμπει πνευματικό έργο στην σημερινή φτωχή και ισοπεδωμένη πραγματικότητα με την επιμέλεια και φροντίδα της αξίας Ηγουμένης της Μοναχής Ιουλίττας.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος ο οποίος και μίλησε με θεολογικό στόμφο για την εορτή και λόγους εγκωμιαστικούς για το πρόσωπο της Πρώτης μετά τον Ένα. Ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και οι Άρχοντες του του τόπου μας.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, Η ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗΡΟΚΟΜΙΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ... ΠΡΟΣΕΛΚΥΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...13 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...