Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτύνιος ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης

Γορτύνιος ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης

Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ο Νίκος Ρουμελιώτης με καταγωγή από τη Γορτυνία.

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόσωπό του ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Ρουμελιώτη στα νέα του καθήξκοντά.

Σύμφωνα με την protionline, ο κ. Ρουμελιώτης υπηρετεί το Πυροσβεστικό Σώμα με τον βαθμό του Υποστράτηγου με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης. Μέχρι σήμερα ήταν Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει υπηρετήσει ως Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα, στα Ιόνια Νησιά, ως Διοικητής στον Νομό Αχαΐας, στον Νομό Ζακύνθου, στην 6η Ε.Μ.Α.Κ. και σε άλλες ακόμα θέσεις. Είναι απόφοιτος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας-Σχολή Ανθυποπυραγών, της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Ανωτέρων Αξιωματικών, καθώς και Εκπαιδευτής Δασικών Πυρκαγιών της Σχολής Εκπαίδευσης British Columbia Canada, ενώ έχει παρακολουθήσει συναφείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια.

Έχει συμμετάσχει και έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών, σε μεγάλα, εκτεταμένα συμβάντα κρίσεων και παροχών βοήθειας, σεισμούς, διασώσεις σε λίμνες, ποτάμια, ορεινές τοποθεσίες κ.λπ. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, έχει συμμετάσχει σε διάφορες ασκήσεις, σεμινάρια και παρουσιάσεις ως ομιλητής, μεταξύ των οποίων και η άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Για το σύνολο της προσφοράς του στην κοινωνία, έχει τιμηθεί με βραβεία από φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...