Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Λαμπαδηδρομίες στην Δημητσάνα | Θερμές ευχαριστίες για την ενθουσιώδη συμμετοχή!

Λαμπαδηδρομίες στην Δημητσάνα | Θερμές ευχαριστίες για την ενθουσιώδη συμμετοχή!
Σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημητσάνας, Αγγελική Μπίρη, αναφέρει: "Στον απόηχο της φετινής λαμπρής αναβίωσης του εθίμου των Λαμπαδηδρομιών, που έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μαρτίου το βράδυ στη Δημητσάνα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ για την ενθουσιώδη συμμετοχή σας.
Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ελληνομνήμονες από την Καλαμάτα, Αρκάδων Δρώμενα από την Τρίπολη, Χορευτικό Λαογραφικό Σύλλογο «Αρίων Ίππος» από τα Τρόπαια, Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Κορίνθου «Απόλλων».
Επίσης, θερμά ευχαριστούμε τη Δήμητρα Αγγελοπούλου για την καταπληκτική αφήγησή της, που μας έκανε όλους να ανατριχιάσουμε από συγκίνηση, τον Panagiotis Angelakopoulos με την ορχήστρα του για το μουσικό γλέντι, που μας προσέφεραν και τον Thanassis Koustenis , για τη βιντεοσκόπηση, και επικοινωνία των Λαμπαδηδρομιών στα ΜΜΕ, καθώς και τον Αντώνη Μεταξά για την προβολή.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Takis Papadimitriou , που με μεγάλο ενθουσιασμό ανέλαβε την προετοιμασία μικρών και μεγάλων στα τραγούδια, που ακούστηκαν στην πομπή και πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες της Δημητσάνας, που τραγούδησαν και χόρεψαν, τιμώντας τους προγόνους μας.
Τις Λαμπαδηδρομίες τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς και οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης , ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κος Πάικος Αναγνωστόπουλος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γορτυνίας Γιώργος Καπλάνης και Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι αρκετοί αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.
Η φετινή αναβίωση διοργανώθηκε με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας και του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας και τους ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του ΑΤ Δημητσάνας για τον συντονισμό της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, που διευκόλυναν την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και τον κο Αποστολόπουλο για την παραχώρηση του ιδιωτικού του πάρκινγκ.
Η φετινή τόσο επιτυχημένη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος ντόπιων και επισκεπτών οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην άοκνη προετοιμασία, στην οποία συνέβαλλαν ο Θοδωρής Μαλεβίτης με τη σύζυγό του Μαρία Κουστένη με την παραχώρηση της αποθήκης τους και την κατασκευή των δαδών μαζί με την Κρίστη Κολλίντζα, τον Στέφανο Κουστένη, τον Γιώργο Καρβελά, την Χαρά Μουρλά, την Ανδρομάχη Δούση, τη Δήμητρα Δούμουρα (Καζά), την Φρόσω Ρήγα και την Ήρα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Πισιμίσης και ο Σταύρος Τσιάπας με την κατασκευή και τοποθέτηση του μπαρουτοκαπνισμένου «1821», ο Βασίλης Πισιμίσης, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος και η πρεσβυτέρα Γεωργία Μπιτζα με τις πρώτες ύλες, ο Δημήτρης Τσέκας και η Κική Μανωλέα με την προσφορά δαδών, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καζάς και ο Γιάννης Τζόνε με την τεχνική στήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση.
Να είμαστε όλοι καλά! Καλή Αντάμωση του χρόνου στις 24 του Μάρτη!"

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...