Ένταση στην Εθνική Πινακοθήκη - «Ντροπή σας, αντίχριστοι»

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε έξω από την Πινακοθήκη όταν ομάδα υπερορθόδοξων προπηλάκισε μέλη σωματείων από τον χώρο του πολιτισμού που διαδήλωναν ειρηνικά υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.
Οι συγκεντρωμένοι δεν απάντησαν στην πρόκληση
Σύμφωνα με το orangepress, με το που άνοιξαν ένα πανό οι πολίτες υπέρ της ελευθερίας της Τέχνης, άρχισαν να ακούγονται γιουχαΐσματα, ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία», «ντροπή σας αντίχριστοι», «σατανάδες» και άλλα.
Οι συγκεντρωμένοι δεν απάντησαν στην πρόκληση και στη συνέχεια μπήκαν στην Πινακοθήκη για να επισκεφθούν τον χώρο που βανδαλίστηκε.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη, άτομα από το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και άλλοι.
Tags:
Εθνική Πινακοθήκη,Σχετικά Άρθρα
- Αναπαράσταση της πολιορκίας του Κάστρου της Καρύταινας στις 22 Μαρτίου
- Καστανίδης: ''Να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης, αν δεν καταφέρει να πάρει την πρωτιά''
- Δημοσκόπηση δείχνει δεύτερο κόμμα την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου!
- ΣΑΟΟ | Ανάβαση σε τέσσερις εμβληματικές πεταλοειδείς κορυφές του Ανατολικού Μαινάλου
- Μισθοδικείο | Οι δικαστές ανοίγουν τη δικαστική μάχη για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο