Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές σε όλα τα Ι.Χ.

Υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές σε όλα τα Ι.Χ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, από 1η Ιανουαρίου 2025, η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές θα είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα.

Έτσι, με τη νέα αυτή προσθήκη στην ασφάλιση, σε περίπτωση που προκληθούν ζημιές από φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί, κατολισθήσεις κτλ.) η αποζημίωση θα είναι άμεση. Φυσικά το επιπλέον κόστος στην ασφάλιση εξαρτάται από το όχημα και την περιοχή, όμως στο ετήσιο συμβόλαιο η επιβάρυνση θα κυμαίνεται από 5 έως 15 ευρώ περίπου.

Μπορεί το ποσό να είναι μικρό, όμως να θυμίσουμε πως τα ασφάλιστρα έλαβαν μεγάλη αύξηση και πέρυσι και σταδιακά συνεχώς τραβούν την ανιούσα, επιβαρύνοντας επιπλέον το ήδη ταλαιπωρημένο πορτοφόλι του μέσου Έλληνα οδηγού.

Ποιος μπορεί όμως να αρνηθεί την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κάλυψης , σε μία χώρα που πραγματικά κάθε καλοκαίρι καίγεται και κάθε χειμώνα πλημμυρίζει; 

Το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν ένας ιδιοκτήτης έχει κάνει ήδη ετήσια ασφάλεια (π.χ. μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2025), θα πρέπει να την αλλάξει τον Ιανουάριο ή όχι;

Για τέτοια και άλλα ερωτήματα που θα προκύψουν, θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα διευκρινίσεις από το υπουργείο.

https://www.zougla.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...