Menu
RSS
Τρίτη, 25/03/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

«Στηρίζουμε την Αυτοδιαχείριση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και όλων των ΒΙ.ΠΕ.» | Συνέντευξη Γιάννη Τρουπή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Best TV

«Στηρίζουμε την Αυτοδιαχείριση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και όλων των ΒΙ.ΠΕ.» | Συνέντευξη Γιάννη Τρουπή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Best TV

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ.) και τη σημασία της αυτοδιαχείρισης για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Best Tv την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025.

Ο κ. Τρουπής επεσήμανε τη σημασία της αυτοδιαχείρισης των ΒΙ.ΠΕ., εξηγώντας ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις που είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων στις ΒΙ.ΠΕ. να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη διαχείριση και τον έλεγχο των βιομηχανικών πάρκων, κάτι που τους αφορά άμεσα και μέχρι σήμερα δεν ισχύει. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των ΒΙ.ΠΕ. έχει ιδιαίτερη σημασία για τη βιωσιμότητά τους και συνεπαγόμενα για τη βιωσιμότητα των ίδιων των ΒΙ.ΠΕ. και πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια των επιχειρήσεων να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί μέσω της αυτοδιαχείρισης.  

Τόνισε επιπλέον ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει με συνέπεια τις θέσεις των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τους προέδρους του ΣΕΒΙΠΕΤ κ.κ. Γιώργο Δημητρόπουλο, Νίκου Τότση και Δημήτρη Πετρόπουλου. 

Υπογράμμισε επίσης ότι το Επιμελητήριο έχει θέσει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις την αναγκαιότητα επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, καθώς τη δεδομένη στιγμή ενώ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτή είναι κορεσμένη και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα οικόπεδα. 

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων στις Βιομηχανικές Περιοχές, ο κ. Τρουπής τόνισε την ανάγκη της αναθεώρησης του κανονισμού λειτουργίας ώστε να μη θίγονται ιδιοκτησιακά προνόμια των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το καθεστώς εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων σε αυτές. 

Για να ακούσετε τη συνέντευξη του Προέδρου Γιάννη Τρουπή πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...