Menu
RSS
Πέμπτη, 06/02/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Βιωματική Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λεβιδίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού

Βιωματική Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λεβιδίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού

                  

                                  

Την  Δευτέρα   3 Φεβρουαρίου   2025,  κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Διδασκόντων  Γυμνασίου Λεβιδίου  και  εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του  Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό πραγματοποιήθηκε βιωματική  εκπαίδευση  Βασικών  Πρώτων Βοηθειών.

Αναπτύχθηκαν οι  ενότητες πού αφορούν απειλητικές καταστάσεις για τον άνθρωπο:

  • Βασικά Βήματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών
  • Τραύματα – Αιμορραγίες
  • Λιποθυμικές καταστάσεις – Επιληψία
  • Απώλεια αισθήσεων - Θέση Ανάνηψης
  • Ξένα Σώματα - Πνιγμονή
  • ΚΑΡΠΑ
  • Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε  από τη Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη του  Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ.  κα. Μαρία  Σταματοπούλου.

29  Μαθητές και 5 Εκπαιδευτικοί   συμμετείχαν ενεργά  τόσο στη  θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση και  απαντήθηκαν όλα  τα ερωτήματα.   Έγινε παρουσίαση της ιστορίας και του πολύπλευρου ανθρωπιστικού  έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ για την εμπιστοσύνη  και την άψογη  συνεργασία αποδεικνύοντας  ότι  η εκπαίδευση και η  γνώση  των Πρώτων βοηθειών ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

  

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...