Menu
RSS
Πέμπτη, 10/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Αρκαδία | Αίτημα παράτασης στην υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών νέων αμπελοφυτεύσεων

Αρκαδία | Αίτημα παράτασης στην υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών νέων αμπελοφυτεύσεων

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑ&Τ

2. Γεν. Δ/ντή Τροφίμων ΥΠΑΑ&Τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Βουλευτές Αρκαδίας

κ. Βλάση Κωνσταντίνο,

κ. Παπαηλίου Γεώργιο,

κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα

  1. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας

κ. Μανδρώνη Κωνσταντίνο

  1. Δήμαρχο Τρίπολης

κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη

Αξιότιμοι κύριοι,

σε συνέχεια της υπ΄αρίθμ. 916/102034/08-04-2024 Απόφασης του ΥΠ.Α.Α.&Τ. με θέμα «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2018/273 και (Ε.Ε) αριθ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις», στο άρθρο 6 της οποίας αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής Αιτήσεων Αδειών Νέων Φυτεύσεων της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση - υπεύθυνη δήλωση από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 20η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους της χορήγησης των εν λόγω αδειών.

Κατά την περίοδο όμως από 01/09/2024 έως και 20/09/2024, οι αιτήσεις για τις άδειες νέων φυτεύσεων αμπελιών  συνέπεσαν χρονικά με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, με την εποχή της συγκομιδής των σταφυλιών, αλλά και με πλήθος άλλων αγροτικών εργασιών, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί και ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της εν λόγω αίτησης, είτε να μην ενημερωθούν για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, είτε να μην προλάβουν λόγω φόρτου εργασίας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους εμπρόθεσμα, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα υποβολής είναι ιδιαίτερα περιορισμένο και κατά τη γνώμη μας κρίνεται ανεπαρκές για να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ως Συλλογικός Φορέας που εκπροσωπεί τους αμπελοκαλλιεργητές της Αρκαδίας, ζητάμε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων αμπελιών, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί και να υποβάλλουν έγκαιρα και ορθά τις εν λόγω αιτήσεις.  

Με εκτίμηση,

Για τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό                                  Συνεταιρισμό Αρκαδίας« Η ΕΝΩΣΗ »

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                                                               

Αθανάσιος Τσιοτίνας     

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...