Menu
RSS
Τρίτη, 01/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

ΔΕΥΑΤ - Μεθύδριο | Υποβλήθηκαν δύο αιτήσεις χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

ΔΕΥΑΤ - Μεθύδριο | Υποβλήθηκαν δύο αιτήσεις χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

Δελτίο τύπου

Προωθούμε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση επάρκειας νερού για τους συμπολίτες μας

Η ΔΕΥΑ Τρίπολης και το Μεθύδριο προχώρησαν στην υποβολή δύο (2) αιτήσεων χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο στήριξης του έργου «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΙΙ», που πλήττει την περιοχή.

Η ανεπάρκεια σε πόρους νερού για την κάλυψη των ανθρώπινων και περιβαλλοντικών απαιτήσεων της περιοχής, μας έχουν οδηγήσει σε αυξανόμενη λειψυδρία.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑ Τρίπολης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 υπέβαλε πρόταση με θέμα: «Ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης και αναβάθμιση υφιστάμενης υδρευτικής γεώτρησης από τη ΔΕΥΑ Τρίπολης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΙΙ».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χατζόπουλος Στέφανος δήλωσε:

«Η έλλειψη νερού είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά στον πιθανό αντίκτυπο την επόμενη δεκαετία. Οι εργαζόμενοι στην δημοτική επιχείρηση σε συνεργασία με τη διοίκηση καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα του νερού στους συνδημότες μας. Η συνεχιζόμενη, όμως, ανομβρία τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχουν περιορίσει τα υδατικά αποθέματα στο ελάχιστο. Ζητούμε τη συνεργασία ΟΛΩΝ μας στη διαχείριση αυτού του σοβαρού ζητήματος. Η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων που θα διασφαλίσουν την επάρκεια και την ποιότητα του νερού για τους πολίτες μας. Ελπίζουμε στην έγκριση της αίτησής μας, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των έργων».

Ο Σύνδεσμος Μεθυδρίου, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 υπέβαλε την αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: «Αναβάθμιση υφιστάμενης υδρευτικής γεώτρησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΙΙ».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αντωνόπουλος Άγγελος δήλωσε: «Το Μεθύδριο, πάντα, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να βοηθάει τους δήμους της Τρίπολης και Γορτυνίας στην επάρκεια του πόσιμου νερού. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υποβολή της πρότασης μας».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...