Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Το Κέντρο Πρόληψης υλοποίησε Πολυεπίπεδη Παρέμβαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Το Κέντρο Πρόληψης υλοποίησε Πολυεπίπεδη Παρέμβαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Το Κέντρο Πρόληψης υλοποίησε Πολυεπίπεδη Παρέμβαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και βιωματικές παρεμβάσεις στους Εκπαιδευτικούς και στους Γονείς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τρίπολης.
Η πολυεπίπεδη προσέγγιση επικεντρώθηκε σε τρείς άξονες: στο παιδί, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Η θεματολογία ήταν προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε μίας από τις ομάδες που απευθύνθηκε και αφορούσε την υποστήριξη της ανάπτυξης των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 12 βιωματικές συναντήσεις με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, διάρκειας δύο ωρών η κάθε συνάντηση, με θέμα: «Ενισχύοντας την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των μαθητών».
Επίσης, έγινε ομάδα γονέων που ολοκληρώθηκε σε 8 δίωρες συναντήσεις. Η ομάδα γονέων υλοποιήθηκε σε συν-συντονισμό με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των δύο σχολείων. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία την Κοινωνική Λειτουργό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης κα. Πράσινου Παναγιώτα και τον Κοινωνική Λειτουργό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τρίπολης κ. Πολυχρονόπουλο Αντώνη. Επίσης, ευχαριστούμε την κα. Χριστίνα Ρουμελιώτη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και προπονήτρια του ΣΑΟΟ, για την ενημέρωση για τα Special Olympics Hellas, καθώς και τον κ. Γκλίνο Γεώργιο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Κοινωνικών Λειτουργών, για την ουσιαστική συζήτηση και την ανάδειξη της σημασίας της μητρικής φροντίδας.
Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν επιμορφώσεις των Εκπαιδευτικών των δύο Σχολείων σε 6 δίωρες συναντήσεις.
Τέλος, στο πλαίσιο της διασύνδεσης Σχολείου-Οικογένειας, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν και σε δύο συναντήσεις μαζί με τους γονείς των σχολείων, όπου μέσα από βιωματικές δράσεις, συνεργάστηκαν και ανέδειξαν την αξία της Διαφορετικότητας και βρήκαν τρόπους για να ενισχύσουν την Ψυχική τους Ανθεκτικότητα.
Συντονίστρια παρεμβάσεων:
Πράσινου Ευαγγελία, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...