Menu
RSS
Τρίτη, 17/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και συγκεκριμένα στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίπολης, υπό του Τοποτηρητού της Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Νωρίς το πρωί, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνου Τσαγκούρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 9μηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, καθώς και των Ιερέως Στυλιανού Πρεβεζάνου Εφημερίου Δάρρα και Ιεροδιακόνου Νείλου Τσιλμπή της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου, κοιμηθέντων το τελευταίο έτος.

Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, πραγματοποιήθηκε Γενική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ευχαρίστησε εκ μέρους των κληρικών τον Μητροπολίτη Σπάρτης για την αμέριστη αγάπη, νουθεσία και συνεργασία που είχαν όλο αυτό το μεγάλο διάστημα της τοποτηρητείας του.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, έκανε εισήγηση με θέμα: “Η αλλαζονεία και η μειονεξία ως ιερατικό σύνδρομο – ο εαυτός μας και ο άλλος εαυτός μας”. Συνάμα, δόθηκαν κατευθύνσεις σε σοβαρά και επίκαιρα θέματα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Ενοριών.

Μετά την εισήγηση, έγιναν ερωτήσεις από τους ιερείς στις οποίες απάντησε διεξοδικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς για την υπακοή τους και την άριστη συνεργασία που έχουν έως και σήμερα.

www.arxon.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ!

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 21:36 Σύνδεσμος σχολίου

    " Γιώργη " δείξε μας που πάνε... Φώτισε τον λαό

  • Γιώργης
    Γιώργης Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 15:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Βλέπε Έλληνα που πάνε οι φόροι σου....

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...