Menu
RSS
Πέμπτη, 12/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Καλτεζών (εικόνες)

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Καλτεζών (εικόνες)

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας η Θεομητορική Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 14 Αυγούστου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου,ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής Λιτανεία του Θεομητορικου Σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου (το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του Θεομητορικού Σώματος της Γεθσημανή) και της Ιεράς Εικόνος “Παναγίας της Ιεροσολύμιτισσας”, η οποία φυλάσσεται στο Ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα της Εορτής, Πέμπτη 15 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής .

Όλων των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Γερμανός, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Εφραίμ Δούρος, αδελφός της Ιεράς Μονής, ο οποίος μίλησε καταλλήλως για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

www.arxon.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 21:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Η πτέρυγα των κελιών ακόμη χαλάσματα είναι, παρά τις κάθε τόσο εξαγγελίες της Περιφέρειας για δημοπράτηση έργου αποκατάστασή τους. Το ιστορικό Μοναστήρι γκρεμίζεται και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...