Χρυσοβίτσι | Πρωτάθλημα Υλοτομίας με αγωνίσματα, θεματικές δράσεις και δώρα! (εικόνες - βίντεο)
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 διοργανώθηκε το 4ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, στο χωριό Χρυσοβίτσι. Ένα πρωτάθλημα που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης που εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο, κυρία Ελένη Καρούντζου.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο πρωτάθλημα πανελλαδικής εμβέλειας με στόχο την ανάδειξη της υλοτομίας.
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με ένα αγώνισμα αλλαγής αλυσίδας προκειμένου να καθοριστούν τα ζευγάρια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει "στίβος" 4 αγωνισμάτων:
Κλάδεμα
Κόψιμο 50-50
Κόψιμο χωρίς να ακουμπήσει πριόνι στο κάτω μέρος του ξύλου
Σκίσιμο Οριζόντιο
Οι 3 κορυφαίοι των διαγωνισμάτων βραβελυτηκαν με μεγάλα δώρα από τη Husqvarna. Δώρα Husqvarna μοιράστηκαν και στο κοινό που θα παρευρεθεί για να παρακολουθήσει το Πρωτάθλημα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής.
Κόψιμο 50-50
Κόψιμο χωρίς να ακουμπήσει πριόνι στο κάτω μέρος του ξύλου
Σκίσιμο Οριζόντιο
Οι 3 κορυφαίοι των διαγωνισμάτων βραβελυτηκαν με μεγάλα δώρα από τη Husqvarna. Δώρα Husqvarna μοιράστηκαν και στο κοινό που θα παρευρεθεί για να παρακολουθήσει το Πρωτάθλημα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής.
Φέτος, παράλληλα με το Πρωτάθλημα και την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες θεματικές δράσεις.
Ειδικότερα, έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας, όπου και παρουσιάζεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη λήψη, επεξεργασία και αξιοποίηση της ξυλείας από τον άνθρωπο και τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ ο ταλαντούχος ξυλογλύπτης, κος Άγγελος Πατσιατζής, πραγατοποίησε ζωντανή επίδειξη ξυλογλυπτικής με αλυσοπρίονα, δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης.
Δείτε το βίντεο που μιλά η κυρία Δήμητρα Μουρατίδου.
Σχετικά Άρθρα
- Τρίπολη | Ξεκινά η ποινική δίκη για τον ξυλοδαρμό άνδρα από ανήλικους
- Έργα φυσικού αερίου | Κλειστή η "Ελευθερίου Βενιζελου" στην Τρίπολη (6/2/2025)
- Τζιούμης για φόλες σε αδέσποτα: «Εγκληματική ενέργεια, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι κάνουν τέτοιες ενέργειες»
- Τυρός | "Όχι" από τον Εμπορικό για την ίδρυση λαϊκής αγοράς
- Πελοποννησιακό Classic Rally τον Μάρτιο στην Αρκαδία
1 σχόλιο
-
Το νιμου και το πριόνι όποιος δεν το ξέρει ιδρώνει.