Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Στράτης Στρατήγης - Είχε καταγωγή από την Κυνουρία

Σε ηλικία 90 ετών, πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος, Στρατής Στρατήγης. Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική από το 1974 έως το 1985 και, μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004". Ηταν προσωπικός φίλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η οικογένεια του Στρατή Στρατήγη είχε καταγωγή από την Καστάνιτσα Κυνουρίας, ενώ είχε πολλούς πολιτικούς φίλους σε Λεωνίδιο και Τυρό.
Ποιος ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Στρατής Στρατήγης
Ο Στρατής Στρατήγης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και ήταν γιος του Ευάγγελου Στρατήγη, δικηγόρου και βουλευτή. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας και στη συνέχεια στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics).
Την περίοδο 1974 – 1975 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, την περίοδο 1978 – 1980 πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ.ά.
Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική µε τη ΝΔ από το 1974 έως το 1985, όταν και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας. Την ίδια χρονιά προσχώρησε στη ΔΗΑΝΑ, όπου παρέμεινε μέχρι την αυτοδιάλυσή της το 1994.
Διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" από τον Ιανουάριο του 1998 έως την παραίτησή του τον Ιούλιο του 1999.
Σχετικά Άρθρα
- Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή στη Γορτυνία για τις κατολισθήσεις στα Λαγκάδια
- Λαϊκή βραδιά στο Καμάρι Τεγέας
- Παράταξη Τατούλη | Προβλέπει με βεβαιότητα ότι ''νέα Διοικήτρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο θα είναι η Εύη Παπαγεωργίου - Στη Σπάρτη η Τρουπή''
- 2ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης | Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τη συγγραφέα Μαρία Πατσιλίβα
- Τρίπολη | Πασχαλινό bazzar με χειροποίητες δημιουργίες από τους συλλόγους γονέων του ειδικού νηπιαγωγείου και του ειδικού δημοτικού σχολείου!