Menu
RSS
Δευτέρα, 28/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Καστανoπαραγωγοί Αρκαδίας | Βλάσης: "Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητήσαμε τη στήριξη μέσω του προγράμματος De Minimis"

Καστανoπαραγωγοί Αρκαδίας | Βλάσης: "Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητήσαμε τη στήριξη μέσω του προγράμματος De Minimis"
Σήμερα ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης μαζί με τους εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών, αλλά και τους Προέδρους των καστανοπεριοχών του Πάρνωνα συνάντησαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Παρόντες στη συνάντηση ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας & Εμπορίου του Δήμου Β. Κυνουρίας Παναγιώτης Καμπουρολιάς.
"Συζητήσαμε για την σημαντική απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα λόγω μη διάθεσης του προϊόντος τους φέτος, αλλά και για τις καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή τους λόγω ασθενειών, ενώ αναζητήσαμε την στήριξη τους μέσω του προγράμματος De Minimis. Επιπλέον, εστιάσαμε στην προσπάθεια καταπολέμησης της φαιάς σήψης που «χτυπά» τα δέντρα τους, μέσω της ταχείας έγκρισης και αδειοδότησης στην καλλιέργεια της καστανιάς φυτοφαρμάκων με νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες είναι κατάλληλες και αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος." τονίζει ο κ. Βλάσης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...