Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ιστορικό Τραύμα μέσα από το γυναικείο βίωμα

Το ιστορικό Τραύμα μέσα από το γυναικείο βίωμα

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Τρίπολης «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» και η «Ευτοπία Τόπος Τέχνης», παρουσιάζουν την εκδήλωση με τίτλο «Το ιστορικό τραύμα μέσα από το γυναικείο βίωμα» το Σάββατο 20 Ιουλίου στο φιλόξενο χώρο των εντευκτηρίων της Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης, Αίθουσα Μαέστρου Βασίλη Τζαβάρα (Φωτάκου 10) και ώρα 20:30.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση είναι η διδάκτωρ Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Δήμητρα Δημητρίου, η οποία θα παρουσιάσει την έρευνά της, καταγράφοντας περιστατικά βίας που δέχθηκαν οι γυναίκες κατά την Τουρκική εισβολή. Η Δρ Δήμητρα Δημητρίου ταξιδεύει από την Κύπρο στην Τρίπολη, ανήμερα της θλιβερής ημέρας της εισβολής, καλεσμένη των εικαστικών συλλόγων και του Ορφέα Τρίπολης, με σκοπό να αναδειχθεί η τραγική αυτή κοινωνική διάσταση του πολέμου με θύμα τις γυναίκες.

Στο χώρο θα αναπτυχθεί έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής εταιρείας Κύπρου και θα εκτίθενται τα έργα των ερασιτεχνών εικαστικών που φιλοτέχνησαν με αφορμή τη δραματική επέτειο της εισβολής.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...