Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή τον Σεπτέμβριο στην Τρίπολη

Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή τον Σεπτέμβριο στην Τρίπολη

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας για τον λαό και τη νεολαία, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", γίνεται φέτος 50 χρόνων. Ξεκινώντας το 1975 από το γήπεδο του Ζωγράφου  μεγάλωνε και έχτιζε χρόνο με τον χρόνο τη σχέση του με τις νέες γενιές. Φώλιαζε στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων και κέρδιζε τη θέση του στις καρδιές τους, γιατί καταφέρνει να συνενώνει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με την προοδευτική Τέχνη και τον Πολιτισμό, δίνοντας βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και αναζήτηση.

Συνεχίζουμε δυναμικά.

Από τις εκδηλώσεις του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της Τέχνης και του Πολιτισμού της πατρίδας μας, αλλά κι απ' όλο τον κόσμο. Μεγάλοι μουσικοσυνθέτες, μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ποιητές, συγγραφείς, εικαστικοί.

Γιατί το Φεστιβάλ μας δημιουργεί, έχει το ίδιο προσφορά στην Τέχνη. Στην Τέχνη που θέλουμε να εμπνέει και να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και τον πιο όμορφο στόχο που έχει βάλει η ανθρώπινη Ιστορία, αυτόν της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ, γενιές και γενιές αγωνιστών, έκαναν το ίδιο πράγμα που συνεχίζουν να κάνουν ακατάπαυστα μέχρι σήμερα τα μέλη της ΚΝΕ.

Να δουλεύουν, να χτίζουν το Φεστιβάλ, να διαδίδουν το μήνυμά του, ακριβώς με τον τρόπο που έχουμε μάθει να δρούμε στην ΚΝΕ: Οργανωμένα, συλλογικά, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που διαμορφώνουν το Φεστιβάλ και το αγκαλιάζουν σφιχτά για να μπορέσει κι εκείνο με τη σειρά του να αγκαλιάσει τις αγωνίες, τις ελπίδες, τις διεκδικήσεις και τα όνειρα όλων των νέων ανθρώπων που το επισκέπτονται, να φωτίσει τον δρόμο προς το μέλλον που μας αξίζει

Και στην Αρκαδία  εκατοντάδες είναι  αυτοί που συνέβαλλαν στο να αποτελεί σταθμό –ορόσημο κάθε καλοκαίρι  που το περίμεναν οι νέοι ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια από το θερινό κινηματογράφο «Αλέα» στην πλατεία Άρεως  και σταδιακά να βγαίνει στις πλατείες, στα πάρκα αγκαλιάζοντας όλο το νομό.

Και φέτος  το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή δίνει ραντεβού με τη νεολαία της Τρίπολης το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στο χώρο του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης.

Μπροστά στα 50 χρόνια καλούμε κάθε έναν που είχε συμβολή στην 50χρονη πορεία  και έχει να  προσφέρει αναμνηστικά, άλλο αρχειακό υλικό από αυτά τα 50 χρόνια να επικοινωνήσει μαζί μας με την οργάνωση της ΚΝΕ και την Κομματική οργάνωση της Τρίπολης .

Για τα σημερινά μέλη της ΚΝΕ είναι μεγάλη τιμή να έρθουμε σε επαφή, να συζητήσουμε με τους πρωτοπόρους του Φεστιβάλ στην Αρκαδία, να καταγράψουμε την ιστορία του που αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Γιατί  το Φ θα συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία στιγμή που κάθε χρόνο θα αναδεικνύει τα προβλήματα, θα δυναμώνει  τη σπίθα ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων, που στηρίζει και υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία των εκμεταλλευτών, τα κέρδη των λίγων, θυσιάζοντας τις ζωές και τις ανάγκες των πολλών.

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε πως τα πιο όμορφα Φεστιβάλ, όπως και τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα.

Το βίντεο είναι από τη δημοτική ραδιοφωνία. 

 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...