Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελάτε να μαζέψουμε κεράσια στα Άνω Δολιανά

Ελάτε να μαζέψουμε κεράσια στα Άνω Δολιανά
Στα Άνω Δολιανά αυτή η περίοδος είναι η εποχή των κερασιών. Κυρίως των πετροκέρασων, της «καραμέλας», όπως τα ξέρουν οι Δολιανίτες.
Είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία κερασιών με γλυκόξινη, δροσερή γεύση, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παρασκευή γλυκού, αλλά είναι πεντανόστιμα όταν τα τρως κατευθείαν από το δέντρο.
Το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου σας προσκαλούμε στο κτήμα μας με τις κερασιές που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Πάρτε το καπέλο σας, το καλάθι σας και παγούρι με νερό και ελάτε να μαζέψουμε κεράσια. Κάποια για να τα πάρετε μαζί σας και κάποια για να τα κάνουμε γλυκό (διαφέρει ο τρόπος που τα μαζεύουμε, ανάλογα με το τι θα τα κάνουμε). Βέβαια τα πιο λαχταριστά δεν θα καταλήξουν στα καλάθια μας, αφού ο πειρασμός να τα γευτείς όταν τα μαζεύεις είναι μεγάλος. Μπορείτε να φάτε κατευθείαν από το δέντρο, αφού στο κτήμα δεν χρησιμοποιούμε κανένα φυτοφάρμακο.
Για να τηρήσουμε τις παραδόσεις της 5ΕΝΤΕ και του Ονειρολόγιου, κάτω από τη σκιά των δέντρων, θα σας κεράσουμε παγωμένο τσιπουράκι με καλοκαιρινό μεζεδάκι – χυμό και κορμό σοκολάτα για τα παιδιά
Στη συνέχεια, όποιοι επιθυμούν, μπορούμε να πάμε στην αυλή του «Ονειρολόγιου» για να φτιάξουμε παραδοσιακό γλυκό κεράσι με τα κεράσια που μαζέψαμε.
Κόστος: 15 € το άτομο (10 € τα παιδιά έως 14 χρόνων), για το μάζεμα των κερασιών / 30 € το άτομο εφόσον επιλέξετε να φτιάξουμε και γλυκό
Στην τιμή περιλαμβάνονται όσα κεράσια μαζέψετε, το γλυκό που θα φτιάξουμε, τα μεζεδάκια και τα ποτά.
Περισσότερες πληροφορίες, κράτηση θέσεων στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή
Στο τηλέφωνο: 6972582918
Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

3 σχόλια

  • Γιαννης
    Γιαννης Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 14:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Και θα μαζέψουμε τα κεράσια του ανθρώπου και θα πληρώσουμε από πάνω;;;,,!!!!!;;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

    17:42 Δεν σε υποχρέωσε κανείς να πας. Τράβα στο Ναύπλιο και στην Αρβανιτιά τότε. Τι μας το λες;

  • Ελένη Καραγεώργη
    Ελένη Καραγεώργη Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 17:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Με 45 ευρώ μόνο για μάζεμα και φταίξιμο γλυκού, βενζίνη και διόδια για να φτάσει κάποιος ως τα Άνω Δολιανά και το κτήμα, έξτρα εισιτήριο για τα παιδιά, μια οικογένεια πηγαίνει στο Ναύπλιο, απολαμβάνει το μπάνιο της στην παραλία της Αρβανιτιάς, βλέπει αξιοθέατα και τρώει πολύ ωραία.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...