Menu
RSS
Σάββατο, 19/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Η ΣΤ΄ τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου σκαρφαλώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης! (εικόνες)

Η ΣΤ΄ τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου σκαρφαλώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης! (εικόνες)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα εντευκτήρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου – Ε.Ο.Σ Τρίπολης πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, υπό τη συνοδεία της εκπαιδευτικού της ΣΤ΄ τάξης κας Κυρίμη Κωνσταντίνας και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου κας Λίλη Ιφιγένειας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα της αναρρίχησης, να δοκιμάσουν σε συγκεκριμένες τεχνικές αναρρίχησης στις ειδικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και να κατανοήσουν τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού, με την πολύτιμη καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του ΕΟΣ κ. Χρήστου Ρήγα, κ. Αργύρη Κανελλόπουλου και κ. Άγγελου Δανιγγέλη.

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με δημιουργική έκφραση της εμπειρίας τους και καταγραφή των σκέψεων και του ενθουσιασμού τους σε σύντομα κείμενα.

«Η αναρρίχηση μας μαθαίνει να βάζουμε μικρούς ή μεγάλους στόχους στη ζωή μας και όταν δυσκολευόμαστε σε κάτι, να μην απογοητευόμαστε»

«Κάποιοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν μόνο ως άθλημα, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας και κατανόησης των στόχων μου»

«Μάλιστα, σημαίνει πως θα πρέπει να έχω δύναμη και να αφήνω όλα τα άσχημα πίσω μου. Τέλος, πάντα θα υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος θα είναι πάντα δίπλα μου»

«Θεωρώ ότι η αναρρίχηση είναι κάτι που συμβολίζει ότι δε χρειάζεται να βιάζεσαι, πρέπει να κάνεις πράγματα σταδιακά. Κάποια στιγμή όμως θα υπάρχουν εμπόδια στη ζωή και πρέπει να σκεφτείς και να συνεχίσεις. Όλοι θα συναντήσουμε εμπόδια και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.»

«Με βοηθάει να σκεφτώ και να βάλω το μυαλό μου σε λειτουργία να σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα με οδηγήσει στην κορυφή βηματάκι-βηματάκι»

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του ΕΟΣ Τρίπολης για την άριστη φιλοξενία και την εθελοντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της σχολικής επίσκεψης των μαθητών/-τριών μας.

Η δράση συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό της ΣΤ τάξης κα. Κυρίμη Κωνσταντίνα.

Επιμέλεια άρθρου: Κυρίμη Κωνσταντίνα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...