Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ανάπτυξη - Οικονομική κρίση - Ακρίβεια

Ανάπτυξη - Οικονομική κρίση - Ακρίβεια

Ύστερα από τις πρόσφατες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην ελληνική επικράτεια ασφαλώς από τα κομματικά επιτελεία γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων για τα συν και τα πλην.

Η ελληνική κυβέρνηση ανασχηματίστηκε με την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία προσώπων που κατά τον Πρωθυπουργό θα δημιουργήσουν ικανό αποτέλεσμα αλλαγών στην ανάπτυξη, την οικονομική δυσπραγία και την ακρίβεια.

Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν ... και μάλιστα επειδή χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει θα κριθούν όλα αυτά και σύντομα...

Το πρώτο θέμα βέβαια είναι αν το μήνυμα που έφυγε από τον ελληνικό λαό (που σημειωτέον δεν κάνει ποτέ λάθος) αν το έλαβαν όλοι όπως θα έπρεπε και αν έγινε κατανοητό απόλυτα από όλους στη πραγματική του διάσταση. Φυσικά μιλάω για την κυβέρνηση αλλά βεβαίως και για τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Ο σοφός ελληνικός λαός έδωσε τόση δυναμική όσο χρειάζεται το κάθε κόμμα είτε για να πρωτοστατήσει, είτε να δημιουργήσει τις απαιτούμενες αλλαγές.

Όταν μιλάμε για αλλαγές και για σαφές πολιτικό μήνυμα σίγουρα σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται αυτό που μετ εκπλήξεως μου ακούω να έχουν αντιληφθεί ορισμένοι επιφανείς νεοσσοί υπουργοί και στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα της ΝΔ “ότι το μήνυμα του κόσμου έδειξε την ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις”.

Ασφαλώς και χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις και μάλιστα σε ένα κράτος με χρόνιες αγκυλώσεις, πλην όμως  δεν  πρέπει να παραγνωρίζουμε το σαφές πολιτικό μήνυμα των ελλήνων πολιτών :

Επανακαθορισμός των πολιτικών της Κυβερνήσεως, αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής και τοποθέτηση σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική με κέντρο τους πολίτες και την πάταξη της αισχροκέρδειας των μεγάλων πολυεθνικών αλλά και εγχώριων συμφερόντων.

Η καθημερινότητα των πολιτών μετά από όλες αυτές τις συνεχόμενες και πολυετής οικονομικές, υγειονομικές και πολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων έχει πληγεί σε απόλυτο βαθμό, οι οικονομικές δυνατότητες φθίνουν μέρα με την ημέρα και το μόνο πάνω στο οποίο πρέπει να στηριχτούμε,(μάλιστα τα λόγια αυτά τα λέω προσωπικά έντονα εδώ και πολλά χρόνια) είναι η υγιής ανάπτυξη και η παροχή υποστήριξης στην μικρομεσαία επιχείρηση και όχι το κυνήγι μαγισσών στην δήθεν φοροπαποφυγή του απλού μικροεπαγγελματία.

Τι μας φταίει το μικρό ψάρι ή το μεγάλο...?

Χάρηκα ακούγοντας τον νέο υπουργό Αναπτύξεως κ. Θεοδωρικάκο να ανακοινώνει τον Ανένδοτο Αγώνα  Απέναντι στην Αισχροκέρδεια, ελπίζω κα εύχομαι να έχει ληφθεί το σωστό μήνυμα.

Βασικά θέματα τα οποία καλείται το Υπουργείο Ανάπτυξης να δώσει λύσεις είναι :

  • Ο έλεγχος των τιμών από το χωράφι στο ράφι πάγιο αίτημα της κοινωνίας, ώστε να πιάνει τόπο και ο μόχθος του αγρότη, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό το παράδειγμα: 0,20€ στο χωράφι 1,60€ στο ράφι...
  • Οι παράνομες ελληνοποιήσεις των προϊόντων
  • Ο σαφής ορισμός των εννοιών ζημιά, κέρδος, υπερκέρδος, αισχροκέρδεια
  • Δεν αρκούν τα πρόστιμα όταν διαπιστώνεται αισχροκέρδεια αλλά προφανώς πρέπει να υπάρχουν ποινές όπως αποκλεισμού από δημόσιες συμβάσεις και διαγωνισμούς
  • Σαρωτικοί έλεγχοι και αναδιάρθρωση - αναδιάταξη υπηρεσιών
  • Εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή των τιμών στο ράφι όπως και των πετρελαιοειδών και στο κυνήγι της παραοικονομίας.

Ελπίζω οι αλλαγές να φέρουν αποτελέσματα ύστερα από τα σαφέστατα εκλογικά μηνύματα του ελληνικού λαού, πάντως το μήνυμα ήταν σαφές και δεν επιδέχεται άλλων αντιλήψεων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – M.Sc.

Πολιτευτής Αρκαδίας

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 10:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Νικόλα για τις απευθείας αναθέσεις έχεις ακούσει τίποτες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Τιτανομεγαλοτεραστιε αρχιπολιτικε της Ελλαδας τι είπες τώρα; Πας για πρωθυπουργός να ξέρεις.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 21:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ.................ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ !!!! ΓΙΑΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΑΠΑΡΟΛΟ@Ε !!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Νικολα μεγαλε πολιντικαντι εισαι θεος και ευχαριστουμε που μας δινεις υλικο για αρχειοθετιση τα πιστευεις αυτα που λες?

  • Ο κουτσομπόλης
    Ο κουτσομπόλης Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο καρπαζοεισπράκτορας ξαναχτύπησε. Δεν λέει να χαμπαριάσει ότι αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες του δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Και πολύ περισσότερο το κόμμα του, που τον έχει ταράξει στη φάπα και στο φτύσιμο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...