Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωστόγιαννης: "Στον Δικηγορικό Σύλλογο φτάνουν παράπονα για έργα στο Δικαστικό Μέγαρο"

Κωστόγιαννης: "Στον Δικηγορικό Σύλλογο φτάνουν παράπονα για έργα στο Δικαστικό Μέγαρο"

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης. 

Μετά από ερώτηση, ο κ.Κωστόγιαννης αναφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο Τρίπολης και τις εργασίες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κτίριο. “Το δικαστήριο πρέπει να είναι λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο για όλους τους πολίτες. Η κριτική που γίνεται από κάποιους πολίτες αφορά στην πρόσοψη – που όπως λένε αυτοί που διαμαρτύρονται αλλοιώνει την πρόσοψη (ήθελαν να τοποθετηθεί στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου)- αλλά και το ασανσέρ που είναι πολύ μεγάλο για το κτίριο αυτό. Ο δικηγορικός σύλλογος δέχεται τέτοια παράπονα από πολίτες, αλλά δεν παίρνει θέση σε αυτό. Εμείς επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους για να δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές και τι αλλαγές να είναι αυτές”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το σημείο της εκπομπής έκανε παρέμβαση ακροατής, ο κ. Παρασκευόπουλος (από τον σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας). “Πραγματικά εντυπωσιάζομαι με αυτό που ακούω, πως κάποιοι ενοχλούνται με την δημιουργία μπάρας για το δικαστικό μέγαρο”, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε: “Η εύκολη πρόσβαση υπάρχει όταν η ράμπα είναι δίπλα στην σκάλα και όχι όταν κάποιος την ψάχνει στην πλαϊνή ή στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Είναι ταπεινωτικό για ένα άτομο με αναπηρία να ζητάει βοήθεια για να μπει στο δικαστήριο. Εύχομαι αυτοί που τους χαλάει η ράμπα στο μάτι τους, να μην βρεθούν ποτέ στην θέση μας. Όποιος έχει αντίρρηση να βγει επώνυμα και να το πει με το όνομα του”.

Τέλος ο κ. Κωστόγιαννης είπε: “Ζητάμε ένα νέο σύγχρονο κατάστημα κράτησης στην Τρίπολη. Όσοι ήταν εναντίον των φυλακών, όψιμα κατάλαβαν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν και έχουν μετανιώσει για την ευκαιρία που χάθηκε. Ελπίζω σύντομα να λυθεί και αυτό το θέμα, μια αδικία για την περιοχή μας”.



Πηγή: https://www.drt915.gr

11 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελεύθερη προσβαση για όλους και στο κτίριο των δικαστηρίων................ επομένως ας αφήσουμε τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις................ οι ειδικοί επιστημονες εχουν το λογο .................... διαφορετικά θα το κάνουμε όπως το φούρνο του Χότζα ................... αιντε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 14:14 Σύνδεσμος σχολίου

    10:32 Τότε τι συζητάει ο κ. Κωστόγιαννης με τους δημοσιογράφους της Δημοτικής Ραδιοφωνίας; Λέει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου πως οι πολίτες επιθυμούν να μην χαλάσει η πρόσοψη του κτιρίου και να τοποθετηθεί ασανσέρ στην πλαϊνή πλευρά του και πως ο δικηγορικός σύλλογος δέχεται τα παράπονα των πολιτών χωρίς όμως να παίρνει θέση. Από την στιγμή που δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό, καθώς μας εξηγείτε την διαρρύθμιση του κτιρίου, για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διαμάχη; Μπορεί κάποιοι πολίτες να μην έχουν μπει ποτέ στο δικαστήριο και να το ατενίζουν από την πλατεία πίνοντας τον καφέ τους όπως ειρωνικά διατυπώνετε, όμως ο κ. Κωστόγιαννης που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο εργασίας του τι συζητάει; Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    το κτιριο αυτο πρεπει να γινει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ.
    μονο ετσι μπορει να προσφερει στην πολη μας και να τιμηθει και η ιστορια μας. δυστυχως καποιοι το βλεπουν μονο συντεχνιακα

  • ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Στις πλαϊνές και πίσω πλευρά του κτιρίου δεν μπορεί να μπει ράμπα και να δημιουργηθεί είσοδος για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί βρίσκονται αίθουσες ακροατηρίων και γραφεία Εισαγγελίας, Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου, τα οποία ήδη είναι οριακά επαρκή για τις ανάγκες των υπηρεσιών αυτών (φανταστείτε να μειωθούν με τον τρόπο αυτό). Αλλά βέβαια όσοι πετάνε αυτές τις ιδέες, ζήτημα να έχουν μπει ποτέ μέσα στο κτίριο. Απλά το χαζεύουν πίνοντας τον καφέ τους στην Πλατεία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Πικρόχολε σχολιαστή δεν κατάλαβες τίποτα μα τίποτα από τα σχόλια. Σεβασμός στον άνθρωπο τον πολιτισμό και την ιστορία. Μπορούμε να τα πετύχουμε και τα δύο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    09:07 Γιατί να κλειστούν οι άνθρωποι στα υπόγεια; Τι είναι αυτά που λέτε; Αν μπαίνουν σε ασανσέρ από πλαϊνή πλευρά του κτιρίου είναι υποτιμητικό; Κι εγώ από εκεί θα μπαίνω γιατί δεν μπορώ να ανεβαίνω τόσα σκαλιά. Στο εξωτερικό δηλαδή γιατί λύνουν τα προβλήματα με έξυπνο τρόπο και εξυπηρετούνται οι πάντες; Δεν καταλαβαίνω την λογική ή άσπρο ή μαύρο. Τα πάντα λύνονται με καλή θέληση από όλες τις πλευρές. Ας μην δραματοποιούμε λοιπόν καταστάσεις χωρίς λόγο, έτσι απλά για να γκρινιάζουμε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ........ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Η πρόσοψη του δικαστηρίου πρέπει να παραμείνει όπως είναι και να βρεθούν άλλοι τρόποι για την προσέλευση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Η πρώτη αντίδραση για τις εργασίες στην πρόσοψη του κτηρίου έπρεπε να ήταν από τον σύλλογο ΑμεΑ με άλλες προτάσεις που θα διευκόλυναν την πρόσβαση χωρίς να καταστρέφουν την εικόνα του.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 17:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε πρόεδρε κακώς δεν παρεμβαίνει ο σύλλογος σας στην εγκληματική αλλοίωση της πρόσοψης του Μεγάρου .Να το κάνετε τώρα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Είτε το θέλεις είτε όχι φίλε ακροατή ο σχεδιασμός της πρόσβασης ΑμεΑ στην πρόσοψη του κτηρίου είναι εντελώς λάθος. Μη γίνεσαι τόσο κακός αδικείς τον εαυτό σου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...