Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ντέρμπι με ελληνικό «άρωμα»

Ντέρμπι με ελληνικό «άρωμα»

Τα τρίτα κατά σειρά παιχνίδια των φετινών play off της Euroleague βρίσκονται προ των πυλών, με τα προγνωστικά στοιχήματος να ορίζουν ως φαβορί για νίκη τις δύο ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να κερδίσει στη Σερβία ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι στην Μπαρτσελόνα.


Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν να ισοφαρίσουν την σειρά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έτσι θα πάνε στη Σερβία με το σκορ της σειράς ισόπαλο. Κέρδισαν με 95-79, έχοντας τον Κώστα Σλούκα στο καλύτερο επιθετικό του βράδυ στη Euroleague. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 29 πόντους και παράλληλα μοίρασε 4 ασίστ και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στις καλές εμφανίσεις, με 15 πόντους και καθοριστικά σουτ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Από κει και πέρα, στους 14 πόντους σταμάτησε ο Ντίνος Μήτογλου σε συνδυασμό με 6 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν και οι Λεσόρ και Ναν, με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ και 10 πόντους και 4 ριμπάουντ αντίστοιχα. Για τον Παναθηναϊκό θα απουσιάσει από το τρίτο παιχνίδι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που δεν αγωνίστηκε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι. 


Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διεκδικούσε με αξιώσεις την 2η συνεχόμενη νίκη της στην Ελλάδα, αλλά το επιθετικό σερί του Παναθηναϊκού με το σκορ στο 38-38 έβαλε τέλος στα όνειρά της. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απουσία του βασικού της γκαρντ, Ουέιντ Μπόλντουιν. Ο Αμερικανός ήταν εκτός λόγω τραυματισμού στο 2ο παιχνίδι και εκτός απροόπτου θα μείνει εκτός και στο Game 3. Ο Λορέντζο Μπράουν έκανε τα πάντα για να καλύψει την απουσία του, σκοράροντας 18 πόντους και μοιράζοντας 6 ασίστ. Ο Αντόνιους Κλίβελαντ ακολούθησε με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Κοέν πρόσθεσε άλλους 12 πόντους. Θετικός ήταν και ο Ταμίρ Μπλατ με 11 πόντους και 6 ασίστ. Στο Βελιγράδι αναμένεται να έχουν στήριξη από περίπου 1000 οπαδούς τους.


Στοιχηματικά, θα επιλέξουμε το διπλό του Παναθηναϊκού με απόδοση 1.92 στην Stoiximan.


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει τη 2η συνεχόμενη νίκη του στη Βαρκελώνη, καθώς δεν μπόρεσε να βρει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού σταθερό επιθετικό ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να ισοφαρίζει σε 1-1. Για τον Ολυμπιακό στο 2ο παιχνίδι ξεχώρισε ο Άλεκ Πίτερς, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ. Διψήφιος ήταν ο Σακ ΜακΚίσικ με 10 πόντους όπως και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με ίδιους πόντους και 3 ασίστ. Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά υπερπλήρης μετά και την επιστροφή του αρχηγού, στο 3ο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ο Κώστας Παπανικολάου που δεν ταξίδεψε στην Ισπανία για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, είναι πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.


Οι Καταλανοί κατάφεραν να πάρουν την 1η νίκη τους στη σειρά, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τις επιθετικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Τον περιόρισαν στους 69 πόντους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος σκόραρε 24 πόντους παράλληλα με 5 ριμπάουντ. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν θετικός σε ακόμα έναν αγώνα με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Βέσελι σταμάτησε στους 10 πόντους και 7 συνολικά ριμπάουντ. Μόνος στόχος πλέον για τους παίκτες του Γκριμάου, να «σπάσουν» την ελληνική έδρα και να αποκτήσουν εκ νέου το προβάδισμα στη σειρά play off της Euroleague.


Η επιλογή μας από το ματς θα είναι οι under 154.5 πόντοι, με απόδοση 1.88.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...